Sobek82 Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 https://youtu.be/1_XV6vMcG_U 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Października 2023 Udostępnij Napisano 30 Października 2023 https://www.instagram.com/reel/CzBqcKJrwYr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 "pro-Palestine bike ride in Madrid" https://www.itemfix.com/v?t=v0d8x3 Czasami już nie wiem czy to tak dobrze w tej Polsce, że nie mam kiedy się nudzić tak jak oni, czy to źle, bo jednak czasami bym się tą chwilę ponudził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/rama-rockrider-am100s-CID767-IDX2Qk4.html 4 i pół stówki za złom to w sumie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 2 Listopada 2023 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 W dniu 18.10.2023 o 08:44, Sobek82 napisał: W 4:15 jest o rowerzystach😉 Ale film warto obejrzeć Pozdrow'er😘 W nawiązaniu do tego filmika: https://zycie.pl/artykul/4-aktywne-zakazy-to-dla/1197027 Małolat z 4 zakazami dalej jeździ. Widać te zakazy nic nie dają, piraci drogowi są całkiem bezkarni. IMO, jeśli policja złapie delikwenta z zakazem na prowadzeniu to powinien dostać zawiasy, a za recydywę więzień i tyle. Może jakiś bat by był na drogowych bandytów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 2 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2023 (edytowane) W rękach pewnych ludzi wszystko może stać się narzędziem zbrodni, nawet rower: P.S, Co więcej, nawet warzywo (czy co to tam było) ze straganu. Ten pan z brodą (pewnie właściciel straganu) stał i obserwował, ale gdy ten bandzior sięgnął po jego towar w tym niecnym celu, mocno się wkurzył i spacyfikował gościa w kilka sekund. Edytowane 2 Listopada 2023 przez marvelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 (edytowane) W dniu 18.10.2023 o 08:44, Sobek82 napisał: W 4:15 jest o rowerzystach😉 Ale film warto obejrzeć www.youtube.com/watch?v=vHRNhJexdZw Rola komentatora jest bardzo bezpieczna, bo nie robiąc nic zyskuje się poklask. Ten "komentator rzeczywistości", jak sam siebie określa, żywi się komentowaną rzeczywistością, więc jest mu ona na rękę - i to jest dla mnie żałosne. Narcyzów nie warto oglądać. Edytowane 4 Listopada 2023 przez Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 (edytowane) Google niezawodne jak zwykle Edytowane 4 Listopada 2023 przez Brombosz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 4 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 @XC100Sten kretyn z filmiku na rowerze jest znany jako Łódzki Rejestrator. Gościu prowokuje sytuację i jeździ 70km/h za tirami dragiem. Sam też jeździł po autostradach rowerem. Typ już lata temu powinien dostać zakaz jazdy rowerem i trafić do psychiatryka Założę się, że specjalnie zajechał autobusowi drogę i w dodatku musiał naubliżać i pokazać niekulturalne gęsty przed całą akcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Ten pan może i ma problemy natury mentalnej. Nie jestem fachowcem, to dokładniej nie ocenię... ale zauważ też pozytywy bo jakieś tam są. Co gdyby takich i jemu podobnych na świecie nie było? Czy mógłbyś uczciwie wtedy powiedzieć o sobie, że jesteś osobą zrównoważoną, w pełni poczytalną oraz nie stanowiącą żadnego zagrożenia dla reszty społeczeństwa? Skąd byś to wiedział? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Nie spodziewałem się takiej iście pięknej odpowiedzi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boss Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Ciekawi mnie jak to wpłynie na przyszłe zachowania obu kierujących w podobnych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Film powinien być atrakcyjną wizualizacją dla ludzi nowych w kolarstwie, ale bardzo zdeterminowanych, szosowców, którzy szybko uzyskali w miarę wysoki poziom wytrenowania, doinwestowali w sprzęt, strój oraz kondycję. Żyją oni w pewnego rodzaju bańce swojej pasji, wzajemnie pokrzepiają w nadrzędnym na drodze zjawisku kolarstwa amatorskiego... A kolarz na drodze jest dla statystycznego kierowcy jedynie interaktywną przeszkodą, za trafienie której owszem czasem można liczyć się z konsekwencjami. Dlatego napinanie się i walka o miejsce na asfalcie ma charakter rosyjskiej ruletki... można się przeliczyć. Tutaj jechał kolarz natchniony, twardo prawie w osi jezdni, a mógł inaczej, i kierowca pocisku MZK , który ma mentalność - "nowojorskiego ostrokołowca" i zmieści się zawsze, a kto hamuje ten nie jedzie... Widać to co widać, najważniejsze - jak blisko było zgonu, wciągnięcia pod koła... do refleksji dla rydwanów szosowych, czyli np 4 par ,które urządzają sobie trening w dość lokalnie oblężonych ruchem drogach... trafi się kierowca w napadzie agresji, niedowidzący, w nowym wielkim aucie i może kogoś z nas tak samo zaczepić... i położy się kilka osób, a zginąć może nie pierwszy zaczepiony tylko kolejny wywrócony w domino, nawet ze strony przy krawężniku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 2 godziny temu, Boss napisał: Ciekawi mnie jak to wpłynie na przyszłe zachowania obu kierujących w podobnych sytuacjach. Na autobusiarza może tak, a na rowerzystę pedalarza - wcale. Typ już 10 lat prowokuje niebezpieczne sytuacje. Jeździ po autostradach, 3 pasmówkach z ograniczeniem 100km/h (DK91/DK12 Tuszyn) jeździ środkowym lub lewym pasem, draftuje za ciężarówkami, prowokuje kierowców, kopie w samochody oraz między innymi jeździ tunelami, dla samochodów gdzie ma obok DDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2023 Wypadek-przypadek, po którym dwa auta są do kasacji, a wszyscy uczestnicy mają trwały uszczerbek na zdrowiu, uprawnionego, trzeźwego i wcześniej nigdy nie karanego sprawcę, kosztuje w polskim sądzie jakieś 10 tysięcy złotych. Na moje to facet te 10 lat tak jeździ, tylko dlatego, że mu na to pozwalacie. (Miałem już tego nie pisać, ale nie mogłem się powstrzymać. Nie brać tego na poważnie. Pokój, miłość, rower.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Poczytałem komentarze pod filmem (na oryginalnym kanale)... z taką mentalnością, to nigdy u nas na drogach nie będzie bezpiecznie. Nie polecam czytać bo można dostać raka. W skrócie ludzie się cieszą, że rowerzysta został potrącony, że to dobra metoda nauki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Ciekawe czy tylko tak mówią w własnym gronie, np w komentarzach pod tamtym filmem. A np w takiej sytuacji jak by się zachowali. Jedzie autem w środku nocy, droga asfaltowa, las. Na poboczu rowerzysta naprawia/coś robi przy rowerze. Rozjedzie go czy nie ? Pewnie tylko piszą bo ... a gdyby co do czego to nic by nie zrobili. Może nawet by się zatrzymali, pomogli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Kto tu jest z Łodzi? Sprawa jest. Trzeba takiemu jednemu pajacowi na rowerku wytłumaczyć w bolesny sposób, co robi źle i jak to wpływa na nasz wizerunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzurpator Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Ja rozumiem szadenfrojde, karma itd. Ale tutaj to wybitnie chamówa ze strony kierowcy autobusu, bez względu na buractwo rowerzysty. Jak zwykle rzekę - operator maszyny ważącej 10 ton ma jednak krótszą smyczkę niż operator maszyny ważące 0.01t 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 32 minuty temu, zekker napisał: Poczytałem komentarze pod filmem (na oryginalnym kanale)... z taką mentalnością, to nigdy u nas na drogach nie będzie bezpiecznie. Nie polecam czytać bo można dostać raka. W skrócie ludzie się cieszą, że rowerzysta został potrącony, że to dobra metoda nauki... Komentarze w większości piszą ludzie co go znają albo nawet jak nie to jeżdzą rowerem i przez takiego są potem wrzucani do jednego wora. Czego oczekujesz? Gdyby ktoś wysiadł na przystanku z tego MPK-ku i spuścił mu łomot to ja nie tylko bym klaskał ale jak bym był obok to bym pomógł. Nie rób z siebie takiej dziewicy na dzisiejsze czasy bo jak widać przez takie coś taki patus może robić to co robi. Ktoś zaparkuje nie teges, ktoś zrobi fotę i już kłopoty. Tu tona materiału a patus nietykalny. I co najgorsze zdaje mi się, że nie jest w tym sam. A niech by tak robiło tylko parę % innych rowerzystów to mamy w wielu miejscach opóźnienia autobusów tam gdzie drogi są węższe. Wracając z roboty mam taki podjazd na prawie 1 km gdzie kiedyś przez podobnego głąba już opóźnienie 3 min na kolejnym przystanku. Obok praktycznie wcale nie uczęszczany piękny chodnik, że spokojnie można powolutku korbić. Albo jeszcze lepszy skrót. Jak już pisałem kierowcy i motorniczy zbiorkomu mają chyba status funkcjonariuszy publicznych i marzy mi się wysiadka takiego na przystanku i pałą przez plery. Niestety dużo to kobiety wiec i tak by nie wypaliło. Przy okazji parę dni temu temat w "prasie" krakowskiej i tytuły w okolicach coraz większych kłopotów z rowerzystami. Czyta się i już w drugim czy trzecim zdaniu rozchodzi bo jak by inaczej o głównie kurierów na tych swoich motorynkach. Ale kij temat o rowerzystach przecież jest i się zaczyna w komentarzach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Sytuacja dość oczywista. Wyprzedzasz to musisz mieć jak, wyprzedzany ma jedynie trzymać się swojego pasa jazdy i nie utrudniać np. przyspieszając. Pan autobus nie ma nerwów więc nie ma miejsca dla niego za kierownica autobusu miejskiego. Miał pas wolny do wyprzedzania a jednak nie dał rady go użyć więc wjechał w rowerzystę. Rowerzysta porusza się drogą z ujowym poboczem, ja też bym nie zjechał bo grozi to wypadkiem albo uszkodzeniem roweru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Cytat Rowerzysta porusza się drogą z ujowym poboczem, ja też bym nie zjechał bo grozi to wypadkiem albo uszkodzeniem roweru. Zachowanie kierowcy autobusu jest rzecz jasna niedopuszczalne i naganne, ale jeżeli rowerzysta, na nagranym fragmencie, nie potrafi jechać bliżej pobocza to powinien zrezygnować z jazdy dla bezpieczeństwa innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Ci co go chronią mogą mi odpowiedzieć dlaczego filmik jest ucięty do ostatnich 20 sekund? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 6 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2023 Miałem ostatnio podobna sytuację, oczywiście jechałem blisko krawędzi jazdy i nikogo nie prowokowałem. Kierowca autobusy rozmyślnie minął mnie na grubość kartki papieru. Pech chciał, że jakieś 800 metrów dalej był zamknięty przejazd kolejowy. Dojechałem, zapukałem w okienko. Kierowca, który przed chwilą prawie mnie skasował nie chciał nawet nawiązać kontaktu wzrokowego i jak zahipnotyzowany patrzył przed siebię. Liczyłem na męską wymianę argumentów, ale się przeliczyłem. Chwilę popukałem w szybkę, ale zważywszy na brak reakcji pojechałem swoją drogą... Dziwne, przed chwilka chciał mnie wysłać do szpitala, a kiedy miał okazje "nauczyć mnie kultury" osobiście, to nie zdobył się nawet na stek wyzwisk i inwektyw... Tak to jest kiedy jest się najsłabszym uczestnikiem ruchu drogowego a frustracja kierowców rośnie wprost proporcjonalnie do ilości korków, ograniczeń i temu podobnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi