spidelli Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego (edytowane) Godzinę temu, zekker napisał: powodzenia z gipsem na palcach To, że trzyma paluchy między kluczem a korbą to niekoniecznie ma związek z dętką; w komentarzu do innego filmu obśmiałem gościa, który sobie przygniótł palce bez dętki... Sposób ciekawy, ja jednak użyłem WD-40 i przedłużki z rurki. Starą dętkę mam ale nie znałem tego patentu. Swoją drogą to ciekawe, że dokręcić trzeba z momentem ponad 40 Nm i do tego są już duże klucze (ja używam samochodowego), a klucz do odkręcania tych 40 Nm (czasami zapieczonych) ma często tak krótki uchwyt, że bez rurki nie podchodź. Edytowane 20 Lutego przez spidelli Cytuj
Enadxx Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego (edytowane) W dniu 17.02.2025 o 09:16, zekker napisał: No to widzę, że moda na objeżdżanie tego "cuda": Fajnie, ze po teście pokusili się o "inżynierię wsteczną " Edytowane 20 Lutego przez Enadxx 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego Ja nigdy nie dokręcam z siłą jaka jest na papierze, nie używam nawet klucza dynamometrycznego, choć mam jeden do małych wartości, kiedyś użyłem do mostka i to by było na tyle 🫠😉 Cytuj
Enadxx Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego @Sobek82 Widicznie masz świetne wyczucie ręki. Luzującą się kasetę, dokręciłem tak, że urwałem bębenek. Po tej akcji kupiłem klucz Cytuj
spidelli Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego (edytowane) 48 minut temu, Sobek82 napisał: z siłą jaka jest na papierze Akurat wartości mam naniesione i na korbie i na suporcie 😉 Zgadzam się co do małych momentów - raczej tu trzeba uważać. Co do mostka w Giancie to akurat nie bylo wartosci na mostku. Zetknąłem do instrukcji a tam 9 Nm. Jak sobie śrubę obrobilem to się zorientowałem, że to jakiś żart; na szczęście wyszła. Wziąłem nową i odkręciłem na 4 Nm. Edytowane 20 Lutego przez spidelli Cytuj
Sobek82 Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego Ostatnio zamazałem markerem wartości na mostku przy montażu do Marina bo mi biły po oczach 🫠😉 suport, kasetę czy tarczę dokręcam tak jak mi serce podpowiada ❤️ 1 1 Cytuj
leejoonidas Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego Bycze rogi? Świetna sprawa. Miałem okazję na żywo to coś oglądać, szkoda że klamkomanetki są tak potwornie drogie. Cytuj
leejoonidas Napisano 20 Lutego Napisano 20 Lutego Z ciekawostek dodam jeszcze coś takiego. Szybki baran do prostej kierownicy. 3 Cytuj
zekker Napisano 21 Lutego Napisano 21 Lutego 23 godziny temu, spidelli napisał: Swoją drogą to ciekawe, że dokręcić trzeba z momentem ponad 40 Nm i do tego są już duże klucze (ja używam samochodowego), a klucz do odkręcania tych 40 Nm (czasami zapieczonych) ma często tak krótki uchwyt, że bez rurki nie podchodź. Przypuszczam, że przy dokręcaniu chodzi o precyzję, a nie siłę. Inna sprawa, że ten sramowski wynalazek nawet przy lekkim dokręceniu potrzebuje do odkręcenia sporej siły. Po prostu nie do końca przemyślana konstrukcja i tyle. Cytuj
chrismel Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Cena też. Trochę smuci mnie fakt że będę musiał rozstać się z mieszkaniem żeby zrobić kolejny upgrade roweru 4 Cytuj
spidelli Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Ale przynajmniej skrzynia automat? Wolę takie usprawnienia: Kaskpelusz? 2 Cytuj
spidelli Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego To jest fotka z wyprawy po Arizonie, pewnie można się nieźle strzaskać na słońcu: Cytuj
Greg1 Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego 3 godziny temu, spidelli napisał: Kaskpelusz? Wersja kasku na Texas 😁 Cytuj
chrismel Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego 4 godziny temu, spidelli napisał: Kaskpelusz? Pamiętacie film American Flyers ? Cytuj
Greg1 Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Cytat Pamiętacie film American Flyers ? Rowerowa wersja "Easy Rider"? 😁 1 Cytuj
nctrns Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego @chrismel @spidelli a sprawdźcie sobie jak pani Sabrina Fischer aka cycling.sina dofinansowuje przedsięwzięcie pt. FliteDeck Cytuj
spidelli Napisano 23 Lutego Napisano 23 Lutego Ciekawe ale aż słyszę mielone błoto 9 godzin temu, spidelli napisał: To jest fotka z wyprawy po Arizonie, pewnie można się nieźle strzaskać na słońcu: A tu pełna relacja: Madrean Rugged Ramble - BIKEPACKING.com Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi