Sobek82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Hilariusz. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Godzinę temu, TheJW napisał: Dawno się tak nie spłakałem ze śmiechu. 🤣 Przedawkował czekoladę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Raczej jakieś podrzędne chrupki, smak boczku, cebulki, pieczonej kiełbasy, czosnku i serka mascarpone, maczane w majonezie i popijanie keczupem. 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Ja tak mam po strączkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 https://9gag.com/gag/aYrYMQv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Ups... Muszę rozważyć czy na pewno dalej chcę jeździć w góry na rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Jeździć trzeba umieć Przecież ten zawodnik przewrócił się na własne życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 @MikeSkywalkerWyżczenie, niedoświadczenie, roztargnienie, gleboryzienie 😏 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 15 godzin temu, skom25 napisał: Szybko się okazało, że jestem zwykłym leniem a nie nie mam siły. Przelotowa prędkość wskoczyła w granice 35 km/h, a po powrocie wcale nie czułem się jakoś wybitnie zmęczony Z wiatrem wracałeś. Cały sekret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Gdyby tak było, to nie jechałbym tętnem 160 zamiast 120. Na dodatek nie wiem jak mogłem jechać z wiatrem, skoro burza szła od strony w którą wracałem. Zaczęło kropić jak byłem kilometr od domu, a lać minutę po wpadnięciu na klatkę schodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 A tak nowe rowery przywozi jeden z bardzo dużych podwarszawskich sklepów. 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 I to się nazywa ekologia i zmniejszanie śladu węglowego kartonów i transportu Przypominają się czasy o których mi koledzy opowiadali, jak lata temu jeździli Transitem po Unibike do Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Każdy rower był sprawdzany przed wysyłką ale nie starczyło czasu na ponowne spakowanie 🤗 po dotarciu na miejsce spakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) Obejrzałem i tak mnie naszło: 1. Chyba kończą się pomysły, bo zrobił drugi film o tym samym. 2. Jak brak naszykowanej taśmy, można nazwać błędem przy owijaniu? 3. Kompletną bzdurą jest to, że jak puści się owijkę, to się sama odwinie. Odwinie się najwyżej kawałek, który i tak trzeba nawinąć od nowa po docinaniu. Szukanie problemu na siłę. 4. Dokleił kawałek innej owijki przy manetce, a odciął chyba z 30 cm z aktualnej. Naprawdę, świetna metoda. 5. Kierunek owijania. Mówi że zły kierunek spowoduje że dłoń będzie zdzierać krawędź. Może i ma to sens, gdy owija się tak anemicznie jak on to robi. Właściwie w ogóle jej nie napina. Jakby napiął ją porządnie, to krawędź owijki robi się gładka i nic się nie zadziera. Z kierunkiem nawijania chodzi o to, żeby dłoń nie odwijała owijki, chociaż przy mocnym napięciu nie ma to znaczenia. 6. Koniec docina w jeden z najgorszych sposobów jaki widziałem w Internecie. Gorsza była tylko dziewczyna, która ucięła ją na prosto. Po pierwsze, nie ucina do płaskiego wierzchołka, bo wygląda to źle i zrobi się schodek. Po drugie, robi za krótkie cięcie, na dodatek niezbyt równolegle do mostka. Efekt jest taki, że nie ma równej krawędzi, tylko coś w rodzaju "fali". 7. Zamiast napiąć taśmę izolacyjną, zrobić ze 3 czy 4 obroty, to okleja równie anemicznie jak nawijał owijkę, potem nakleja to co było w zestawie, a na koniec jeszcze przypala. Po co coś takiego robić, skoro można zrobić to w jednym kroku? Ja wiem że ludzie robią to gorzej, ale mało kto robi tyle błędów a nagrywa przy tym poradnik. Jest milion innych, lepszych, bardziej konkretnych poradników na YT. Dodatkowo bzdurą jest to, że nawinie się dobrze po obejrzeniu jednego poradnika. Praktyki nie da się zastąpić. Edytowane 11 Lutego 2022 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Nie chciałem nawet otwierać filmu bo by mnie zwieracz rozbolał. W kwestii owijki, to nie ma tu naprawdę żadnej filozofii, pierwszy raz jak zakładałem, odpaliłem jakiś randomowy filmik na YT i zacząłem nawijać, poprawiać, odwijać, nawijać jeszcze raz, mocno naciągając i gęsto przekładając, średnio naciągając i równie średnio przekładając. Chyba tylko strach co poniektórych powoduje wyniesienie owijania pod chmury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Owinąć byle jak, to nie problem. Gorzej jak chcesz owinąć równą ilością owijki, z równą ilością owinięć, utrzymując przy tym identyczną co do milimetra odległość od mostka po obydwu stronach. Po prostu, jak owijasz na szybko, bo wiesz że niedługo zdejmiesz, to nic nie stoi na przeszkodzie żeby to tak zrobić. Gorzej jak masz wypieszczony rower, a odwalasz tandetę owijką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Miałem na myśli równe owinięcie, w miarę szybko, nie pieszcząc się jak z pierwszym przewijaniem dziecka chłopca w rurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 26 minut temu, skom25 napisał: Jest milion innych, lepszych, bardziej konkretnych poradników na YT. Dodatkowo bzdurą jest to, że nawinie się dobrze po obejrzeniu jednego poradnika. Praktyki nie da się zastąpić. No przeca wiadomo że temu jego mościowi chodzi tylko o liczbę subów i jak najlepszy wynik wyświetleń, to że tam błędy to mało istotne, istotne jest to że zgadzają się cyferki. Ostatni jego filmik też był gruby. Jak myć zabłocony rower w domu, szkoda że nie sprecyzował że chodzi o garaż, no chyba że ten jego mość w garażu mieszka. Najlepiej nie oglądać i nie linkować tego typu filmików i nie nabijać liczby wyświetleń, bo tak później *ujowo właśnie działa algorytm You Tuba 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Mi chyba zadziałała magia Google, bo wczoraj o nim pisałem, a dzisiaj mi się pojawił w podpowiedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Ja po części gościa podziwiam. Jakby mi tłoczyli tyle jadu, to dawno bym zwinął interes. Nie prościej zwyczajnie nie klikać i nie oglądać jak tylko denerwuje i odrzuca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Chłopu wyskoczyło, kliknął, obejrzał i opisał swoje spostrzeżenia. Tłoczony jad miesza się z jadem zadowolenia, zachwytu i poparcia, równowaga zachowana. Na tym podłym a zarazem pięknym padole jest miejsce dla każdego... Wpisu, relacji i reakcji. Pozdrow'elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 To, na dobranoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Z tym łańcuchem to mogli by pomyśleć o zawodach na specjalnych rowerach bez napędu lub po prostu pozbyć się go i zjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Są takie zawody. Nie tylko zjazdowe, ale też pumptracki, dirty i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Znaleziona przypadkiem amatorszczyzna, ale nawet fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi