Gość Napisano 2 Maja 2020 Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Mały refresh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 2 Maja 2020 Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 5 godzin temu, Kemusi napisał: Mały refresh.. `93 co oni tam mogli mieć z przodu za amor ? W pewnym momencie widać jak ładnie pracuje. Moje początki z MTB to jakoś `95/96 i nawet nie pamiętam czy miałem sztywny widelec czy już amor. Rower to był chyba Trek, albo Scott kupiony za 4 miesiące pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 2 Maja 2020 Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 (edytowane) Max, ja też nie wiem, ale na forum retromtb.pl by wiedzieli. Też tak kumać od około 95/96 zaczynałem. Edytowane 2 Maja 2020 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 2 Maja 2020 Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 https://en.wikipedia.org/wiki/RockShox Judy to 95. RS wogóle zaczynał w 89, więc wtedy miał 4 lata Ale czas leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 ..u mnie, mniej więcej podobnie.. Zastanawiam się czy pierwszy to był Gary Fisher z RS ? A skok w tych czasach dla DH to 80-100 mm Jeśli dobrze pamietam , to mój pierwszy (własny) był SR Suntour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Znaczy rowery były wcześniej. Pierwsze MTB to te lata u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Wszyscy wiedzą ,że były wcześniej.. Co do MTB , to nie do końca jak piszesz, pierwsze pojawiły się w okolicach połowy lat osiemdziesiątych . A samorodki to sam oglądałem jako srajdek kiedy na nich zjeżdżał Jasiek Karpiel z Gubałówki ..ten ,który w US rozkręcił markę rowerów grawitacyjnych „Karpiel ” , w tym samym czasie co Fisher . Taki kawałek historii ..z tego co wiem , Jasiek teraz mieszka w Krakowie i jak dobrze liczę to wiekiem jest koło 60 tki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Pisałem o mnie, nie o historii MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Godzinę temu, MaxCava napisał: Pierwsze MTB to te lata u mnie. 17 godzin temu, MaxCava napisał: Moje początki z MTB to jakoś `95/96 ..może źle Ciebie zrozumialem ..jednak 95/96 , to interes z mtb na zgniłym zachodzie już całkiem nieźle funkcjonował . Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Mam chwilkę , więc wklejam.. w temacie amortyzacji wczesnych 90 tych. https://www.mtb-mag.com/en/a-brief-history-of-suspension-forks-part-1/ https://www.mtb-mag.com/en/a-brief-history-of-suspension-forks-part-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 (edytowane) Skoro już takie tematy, to mam do kolegów sprawę. Może mi ktoś wysłać na PW ile wart jest Bomber Z2 z 1996r? Mam opcję wyrwać takiego jak ze zdjęcia poniżej. Sprawny. Żadnej ryski na lakierze, już nie mówiąc o goleniach. Jak w środku nie wiem... Wziąłbym bo mi pasuje do zimówki pod kolor, ale ani ja, ani sprzedawca nie ogarniamy ceny i temat na razie ucichł. EDIT: Wybaczcie offtop ale tak się złożyło. Edytowane 3 Maja 2020 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Przeglądam tematy tych starych amorków i na te co trafiałem to ceny z reguły 1500-2000 usd jak jest stan A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Maja 2020 Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 received_2606983609619537 (1).mp4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Maja 2020 Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 4 Maja 2020 Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Brombosz musiałeś, a tak się dobrze zaczął tydzień, to ...ułeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 7 Maja 2020 Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 https://joemonster.org/filmy/104153/Kandydat_na_prezydenta_na_ktorego_wszyscy_czekalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Proponuję oglądać z oficjalnego kanału, a nie "przedruków": https://www.youtube.com/channel/UCpPndhUatYo4NLn3fleQ2Fw/videos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Przecież tam jest tylko artykuł, a wklejka to filmik z official. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KOKESZ Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Niby nic związanego z rowerami, ale... https://pin.it/1xdio9O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Tymczasem w stonce: https://www.biedronka.pl/pl/hobby-14-05 Zestaw narzędzi ciekawie wygląda jak ktoś zaczyna od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 W tej cenie pozbierasz narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 11 Maja 2020 Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 6-godzinny melange ...kto da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 16 Maja 2020 Udostępnij Napisano 16 Maja 2020 Chciałbym chociaż jednego z nich zobaczyć jak jedzie tak jak na filmie pierwszy raz trasą. Nerwuje mnie ta reżyserka z setką ujęć i wybraniem jednego do montażu filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Przesadzasz Dałbyś linka do jakiegoś roweru za 1k do stuntów, dropów, dirtów i chopów co by wyczymały był bo mam dziewięć lat i chcę tak jak oni, zęby mam jeszcze wszystkie i żadnych złamań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi