Hecpes Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Witam, mam pytanie dotyczące koła z kasetą a widełkami ramy. A mianowicie w ostatnim czasie myślałem nad zmianą całego koła z koła na wolnobieg, na koło z kasetą leczy nie wiem czy zmieści się ono w trójkącie. Mierząc widełki wyszło że mają 13,5 cm odstępu od siebie. Wie ktoś może czy zmieści się tam koło wraz z kasetą,najlepiej by było aby była to kaseta na 7 rzędów ale nie chce zamykać drogi do kasety na 8/9 bo może na to kiedyś zmienię. Jak na razie przerzutka i manetka na to nie pozwala. Chciałem kupić koło z bedenkiem na 8/9 i dołożyć redukcję na 7 rzędów. Z góry dziękuję za odpowiedź i przydatne informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 135mm to podstawowy standard mtb. Spokojnie możesz mieć w tej ramie koło na kasetę. Wejdzie tam kaseta 7s z pierścieniem redakcyjnym ale też 8,9,10,11 i 12 (o ile przy 11 i 12 będą zaczynały się od zębatki większej niż 10t). Pamiętaj tylko żeby wybrać piastę z mocowaniem qr ewentualnie (chociaż to droższe rozwiązanie) pozwalającą na redukcję do qr 135mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carbonbike Napisano 12 Marca 2022 Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Mam kasetę 12s 52-10 na 135mm i działa, więc skąd wymóg, że nie może być najmniejsza zębatka 10t? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 A przeczytałeś post autora? Kolega chce mieć możliwość czasowego używania kasety 7s. No to teraz popatrz na swój bębenek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.