Exmind Napisano 12 Marca 2022 Napisano 12 Marca 2022 Witam serdecznie. Jakiś czas temu kupiłem zjazdówkę i mam problem z doborem odpowiedniej opony na tylnym kole ,chciałbym założyć coś nieco innego niż obecną oponkę oczywiście z Continentala. Na dzień dzisiejszy mam na przednim kole z ostrzejszym bieżnikiem - Der Baron Project APEX ,2,4 Zaś na tylnym - Trail King Protection 2,4 Myślałem by zmienić ją z dodatkiem Apexa ,bardziej zależało by mi na: Der Kaiser Projekt 26x2.4 ProTection Apex Czy była by to dobra mieszanka Opon do FR i DH?
Mod Team sznib Napisano 12 Marca 2022 Mod Team Napisano 12 Marca 2022 Po pierwsze, primo; to nie jest zjazdówka.
Exmind Napisano 12 Marca 2022 Autor Napisano 12 Marca 2022 Cytat Po pierwsze, primo; to nie jest zjazdówka. Mniejsza z tym , proszę się odnieść do tematu.
Mod Team sznib Napisano 12 Marca 2022 Mod Team Napisano 12 Marca 2022 Proszę się zapoznać z regulaminem, bo zabrania on cytowania w całości poprzedzającego posta. a co do tematu; Baron i Kaiser to opony stworzone do ekstremalnego MTB, wiec czemu by się miały nie sprawdzić?
Dokumosa Napisano 12 Marca 2022 Napisano 12 Marca 2022 Właściwie nic nie napisałeś o oczekiwaniach i terenie w jakim będzie to zwykle użytkowane.
Exmind Napisano 12 Marca 2022 Autor Napisano 12 Marca 2022 Planuję w sezonie letnim wyjazd do Bike Parku Kasina i zaliczyć wszystkie szlakowe zjazdy Downhill i Freeride jakie tam są. Dlatego w obecnym momencie wymieniam w tym rowerze cały napęd z hamulcami na wyższą półkę wraz z oponami i całym zawieszeniem.
KSikorski Napisano 12 Marca 2022 Napisano 12 Marca 2022 Artykuł z poniższego linku wyczerpuje temat: https://enduro-mtb.com/en/continental-mountain-bike-tires-review/
Exmind Napisano 12 Marca 2022 Autor Napisano 12 Marca 2022 Cytat Artykuł z poniższego linku wyczerpuje temat: https://enduro-mtb.com/en/continental-mountain-bike-tires-review/ Dzięki wielkie Zdecydowanie myślę że opona Der Kaiser Projekt 26x2.4 ProTection Apex sprawdzi się wyśmienicie na tylnym kole.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.