Mod Team sznib Napisano 11 Marca 2022 Mod Team Napisano 11 Marca 2022 Postanowiłem zrobić sobie seta na krótsze wypady, żeby jeździć bez plecaka. Nerkę zakupiłem, zostaje mocowanie pompki i koszyk na bidon. Do mojej ramy tylko podejdzie koszyk z wyjmowaniem bokiem. Upatrzyłem sobie Accenta Twist: I tak zapytam, żeby się upewnić; on ma wyjmowanie bidona bokiem? We wszystkich opisach, również na stronie producenta ani słowa o tym. Do tego mocowanie pompki: I tu pytanie; czy da się zamontować uchwyt i koszyky w jednym miejscu?
Imar Napisano 11 Marca 2022 Napisano 11 Marca 2022 Na moje oko ten koszyk na bidon nie jest przystosowany do wkładania bidonu z boku. Zazwyczaj mocowanie pompki mocuje się pod koszykiem bidonu. Od siebie mogę polecić Elite Cannibal. Elite Rocko Carbon najlepiej się nada do rowerów mtb, enduro. Rocko Carbon Bardzo mocno trzyma bidon i trzeba więcej siły żeby wyciągnąć bidon. Jeśli będziesz zainteresowany to mogę sprzedać Elite Cannibal czarny mat, kilka razy użyty.
cervandes Napisano 11 Marca 2022 Napisano 11 Marca 2022 Ja mam koszyki elite i mocowanie pompki póki jeszcze woziłem Lezyne identyczne. Tak, mocowanie daje się pod koszyk i wszystko pasuje idealnie. A ze zdjęcia moim zdaniem jednoznacznie wynika, że bajdon się wkłada właśnie od boku.
Mod Team sznib Napisano 11 Marca 2022 Autor Mod Team Napisano 11 Marca 2022 Fajnie że da się zamontować oba mocowania razem. Do pompki znalazłem jeszcze takie u mnie w mieście: https://wmbikes.pl/adaptery-koncowki-do-pompowania-mocowanie-pompki-cube-acid-s2,c171,p943,pl.html a o bidon dopytam w poniedziałek mailowo pracowników sklepu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.