Troglodyta Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Troglodyta Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Ok problem rozwiązany - przynajmniej u mnie i chętnie się podzielę moim rozwiązaniem. Problem był banalny i co dziwne wiele "profesjonalnych" osób o tym nie wie. Sprawdzałem w ciągu kilku dni rowery Scott, Specialized i Trek ( do tych rowerów miałem dostęp w salonach ) i wszystkie fule mają za długi łańcuch na starcie ( co jest słuszne ). W fulach, które "macałem" długość łańcucha jest wyliczana w ten sam sposób co w rowerach HT. ROZWIĄZANIE Kluczem do tego wszystkiego jest magiczny SAG, skoro pierwszą rzecz, którą ustawiamy w rowerze full to SAG to i w oparciu do tego parametru musimy skorygować długość łańcucha. W moim przypadku i przy moim SAG łańcuch musiałem skrócić o 2 ogniwa. Dzięki temu zabiegowi zmieniło się naprężenie łańcucha i łańcuch działa w obie strony właściwie. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.