Skocz do zawartości

[Mtb] 4K - kellys spider 90 vs kross level 5.0 a może coś innego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stoję przed dylematem wyboru roweru mtb cena ok 4 tys -

mam 185 cm wzrostu i 82 kg wagi,

Jazda w dużej mierze rekreacyjna jednak z nastawieniem na las i teren 

Zastanawiałem się pomiędzy dwoma Kellys spider 90 rama L i Kross level 5.0 tu rama XL

proszę o podpowiedzi - może jakieś inne pomysły 

Napisano

Te dwa już mierzyłem i w granicach 4 k wydawały mi się w miarę ... ale dlatego poprosiłem o pomoc bo ani do jednego ani do drugiego nie jestem przekonany na 100%

I jeśli znajdę (podpowiecie mi ) coś innego chętnie zmienię wybór 

Oba są na deore - ale kellys ma jedno przełożenie więcej - 12

amortyzator jest chyba ten sam - powietrzny suntour 

kross ma z kolei ramę trapped i lepszą korbę z łożyskami - kellys jest na kwadracie 

Oba rowery mam wycenione na 3900 zł

przesyłam linki :

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-kellys-spider-90-pd8321/?v_Id=145289&gclid=EAIaIQobChMIl_rb6ba09gIVQjcYCh1ayQMyEAQYAiABEgJegvD_BwE

https://sprint-rowery.pl/rower-gorski-kross-level-5-0-2022?utm_product_id=73506&gclid=EAIaIQobChMIz6rpkLe09gIVe0aRBR2ldAAjEAQYAiABEgIKf_D_BwE

Napisano

Ja bym się przymierzył do L, bo na 99% będzie odpowiednia.

Co do wyboru z Twoich - przyjrzałbym się dokładnie piastom w Kross`ie. Jeżeli to boosty czego nie mogę dojrzeć na zdjęciach, a w opisie dość tajemniczo, to zdecydowanie Kross. A jeżeli nie to ten, który Ci się bardziej podoba.

Popatrz na rowery Indiana, bo w tej cenie dostaniesz taper, sztywne osie i amor RS.

Napisano

Dzięki za odpowiedź

L mierzyłem i niestety za mała

Piasty w Krossie wydaje mi się,  że  zwykle 

Indiany muszę przyznać nie patrzyłem

Cały czas wertuję internet i szukam czegoś mądrego w tej cenie 

Napisano

Romet fajny - szczególnie patrząc na ramę - zastanawiam się tylko czy dziś warto wchodzić w przednią przerzutkę 

bo w tej cenie zarówno indiana jak i ten romet mają przednią prerzutkę 

Napisano

No masz... A w czym niby Ci ona przeszkadza? Żadnych ograniczeń co do przełożeń, tańsza eksploatacja i więcej frajdy z biegami 😀. Jakby był mniejszy to moooże sam bym się skusił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...