Piekaarz Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Witam, potrzebuje dobrać dla siebie odpowiedni rower. mam 187cm wzrostu. Mam zamiar przeznaczyć około 2000 złotych. Rower będzie mi głównie służyć na dojazdy do pracy 3-5km, oraz czasem na jakieś przejażdżki z moją kobietą. Całe życie jeździłem na tzw. "góralach", ale jestem otwarty na wasze propozycje. Z góry dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Poszukaj jakiegoś solidnego crossa, w okolicach 2 tysięcy jest Unibike Prime, nieco drożej model Flash, spokojnie się nada. Ewentualnie coś tego typu https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-elops-500-dlugodystansowy/_/R-p-305016?mc=8526940&c=Szary_Niebieski na codzienne dojazdy będzie nawet lepszy, dobre oświetlenie, sztywny widelec, całe wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piekaarz Napisano 7 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 https://www.rowerzysta.pl/Rower-crossowy-Unibike-Flash-Man-2021/kolor-grafitowy--niebieski_rozmiar--ramy-21" o takim Unibike mówisz? Dodatkowo na forum widziałem że troche osób poleca Riverside 900, naprawde jest taaki dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 O takim. Cena jeszcze zeszłoroczna, warto. Jeśli chodzi o Riverside - to faktycznie model 920 nie ma konkurencji. Model 900 - w sumie też, ale czy tani napęd 1x10 jest lepszy od 2x8 - to już nie jest takie oczywiste. A całą resztę podzespołów ma na przeciętnym poziomie. Jak masz możliwość się do obu jakoś przymierzyć to głównie to wziąłbym pod uwagę. No i co di Unibike raczej jestem pewny że lepiej sprawdzi się na przestrzeni lat, to solidny sprzęt i też na niczym nie oszczędzają podczas składania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.