chrismel Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 40 minut temu, Brombosz napisał: W tym nowym Polskim Ładzie Globalny dodruk pieniądza na niespotykaną dotąd skalę, kilkanaście mld "darmowych" szczepionek, lockdowny, itd - ktoś za to musi zapłacić. Nie sądzisz chyba że zrobią to najbogatsi ? Przecież latanie prywatnymi odrzutowcami na konferencje klimatyczne czy na wakacje do Zanzibaru jest bardzo kosztowne. A mają jeszcze mnóstwo innych wydatków. Choćby na wyposażenie policji żeby im ludzie nie zaczęli biegać po ulicach i protestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 @chrismel nawet nie włączaj mnie nawet z tym. Do cholery jasnej przejazd do Srebrnej Góry na weekend to w najłatwiejszej wersji ode mnie (600km łącznie) 300zł za paliwo... W lockdownie 2020 zmieściłem się w 70zł, a przed covidem w 120zł w 2 strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Marca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 W połowie stycznia kupiłem SLX CS-M 7100 12 rz (10-45) za niecałe 3.5 stówy, teraz widzę 6100 za 4 stówy, a 7100 o 100-150 zł drożej... Myślałem o blacie 34 "na lato", ale to już chyba górna granica w Scale 930 - mało miejsca (podobnie jak na szersze opony, na szczęście o szerszych nie myślałem, ale nieoszukane 2.35" by już chyba tarły...). PS @Dokumosa dobrze wiedzieć, że łańcuch Deore jest lepszy od SLX (dałem 140 zł) - następnym razem wezmę Deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 W centrumrowerowe są teraz cs-m6100 po 350zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 33 minuty temu, Alsew napisał: dodatkowy bieg przydaje się często ale taki przeskok może spowodować tylko potrzebę zejścia z roweru i pchania pod górkę. Bo ci brakuje tego co jest pomiędzy iść, a dawać radę. Dlatego mam 42. Nauczyłem się dociskać na podjazdach, do nachyleń i zejśc z roweru muszę dopiero, jak poruszam się w tempie, w którym ten rower pcham. 46 też mam, ale po jednym wypadzie poszła w odstawkę. Miało być łatwiej, a wyszło tak, że nie pasowała mi kadencja i w efekcie było wolniej... I tak jak piszecie, zrzucenie na cięższe przełożenie, to zazwyczaj w takich miejscach był problem albo stop. 26 minut temu, Chleje24na7 napisał: natomiast 1owe 11s z kasetą 11-51 jest genialnym stosunkiem zestopniowania do rozpiętości. Hmmmm... XT M8000 gs +140 skoku + owal 32t, obejmie to tak żeby jakoś względnie działało? Rama trochę kopie, to musi być z zapasem. Obecnie mam 11-42 z owalem 30t. Jakby tak się dało, to pod górkę mam podobnie, a w dół będzie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 @chrismel to jeszcze dolicz utrzymanie dodatkowych 4-5mln pasożytów, ktorzy zniszczą calkiem ten kraj i którzy w nowym ładzie nie zostali ujęci oraz konieczność wykupu oblgacji PFR wystawionych na prędce na 800mld zł na tzw. tarcze covidowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Marca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Proszę o powstrzymanie się od uwag w powyższym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.