Skocz do zawartości

[napęd] Slx m7000 11s 11-46 vs Deore m6100 10-51

Siaja

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, Brombosz napisał:

W tym nowym Polskim Ładzie

Globalny dodruk pieniądza na niespotykaną dotąd skalę, kilkanaście mld "darmowych" szczepionek, lockdowny, itd - ktoś za to musi zapłacić. Nie sądzisz chyba że zrobią to najbogatsi ? Przecież latanie prywatnymi odrzutowcami na konferencje klimatyczne czy na wakacje do Zanzibaru jest bardzo kosztowne. A mają jeszcze mnóstwo innych wydatków. Choćby na wyposażenie policji żeby im ludzie nie zaczęli biegać po ulicach i protestować.

• Mod Team

W połowie stycznia kupiłem SLX CS-M 7100 12 rz (10-45) za niecałe 3.5 stówy, teraz widzę 6100 za 4 stówy, a 7100 o 100-150 zł drożej...  Myślałem o blacie 34 "na lato", ale to już chyba górna granica w Scale 930 - mało miejsca (podobnie jak na szersze opony, na szczęście o szerszych nie myślałem, ale nieoszukane 2.35" by już chyba tarły...).

PS  @Dokumosa dobrze wiedzieć, że łańcuch Deore jest lepszy od SLX (dałem 140 zł) - następnym razem wezmę Deore :icon_wink:

33 minuty temu, Alsew napisał:

dodatkowy bieg przydaje się często ale taki przeskok może spowodować tylko potrzebę zejścia z roweru i pchania pod górkę.

Bo ci brakuje tego co jest pomiędzy iść, a dawać radę. Dlatego mam 42. Nauczyłem się dociskać na podjazdach, do nachyleń i zejśc z roweru muszę dopiero, jak poruszam się w tempie, w którym ten rower pcham.

46 też mam, ale po jednym wypadzie poszła w odstawkę. Miało być łatwiej, a wyszło tak, że nie pasowała mi kadencja i w efekcie było wolniej... I tak jak piszecie, zrzucenie na cięższe przełożenie, to zazwyczaj w takich miejscach był problem albo stop.

26 minut temu, Chleje24na7 napisał:

natomiast 1owe 11s z kasetą 11-51 jest genialnym stosunkiem zestopniowania do rozpiętości.

Hmmmm... XT M8000 gs +140 skoku + owal 32t, obejmie to tak żeby jakoś względnie działało? Rama trochę kopie, to musi być z zapasem.

Obecnie mam 11-42 z owalem 30t. Jakby tak się dało, to pod górkę mam podobnie, a w dół będzie szybciej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...