alexsob Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Jaka polecacie korbe na napęd 3x8 do mtb? Kupiłem ostatnio używana Suntoura ale okazała się za duża i do trekking i nie obsługuje 1 biegu. przerzutke mam Acera FD_m3000. Korba szukam do 300 zł na kwadrat lub octalink. Jeśli ktoś może mi jakaś doradzić to prosze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Jak to nie obsługuje biegu? Jaki to dokładnie model korby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexsob Napisano 3 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Tego to nie wiem,jest to używał kupiona na Olx. Założyli mi ta korba w serwisie i mogę jeździć tylko na 2 i 3. Podobno korbajest za duża i jest do trekking, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Na ramieniu kroby tam gdzie się wkręca pedały będzie oznaczenie, spisz i daj tutaj. Spisz też wielkość zębatek na korbie. Sprawdź jakie masz manetki, spisz oznaczenie i daj tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexsob Napisano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Mam jeszcze pytanie. Przerzutkę mam Acera FD-m3000 i nalazłem korbe Acera FC-m3000 https://allegro.pl/oferta/shimano-fc-m3000-mechanizm-korbowy-22-30-40-175mm-10502704349. Tylko ze ona jest na napęd 3x9. czy będzie ok przez kasecie 8s? W sumie jest to chyba najlepsza opcja za taka kwotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.