Skocz do zawartości
  • 0

DT SWISS 350 - modyfikacja

Gość Karmazynowy jeleń

Pytanie

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Tak trochę dla fanu, trochę z ciekawości naprawy, chciałbym zmienić w piaście ratchet na: https://allegro.pl/oferta/ratchet-54-dt-swiss-350-240-sram-xd-micro-spline-11298493209  Nie wiem jeszcze jaki mam, ale rower kilkuletni, więc pewnie 18  Czy jednak rachet 36? 

Przy tych kwotach parametr ceny pomijalny czy to 36 czy 54

Tylko tak, trochę tego sprzedawcy na Allegro się boję, nie wygląda to mocno oryginalnie, być może się mylę. Gdzie mogę takie cuda-wianki bezpiecznie oryginalnie kupić?

Co to w ogóle daje, oprócz bardziej rasowego dźwięku na którym nie ukrywam, także mi zależy. Trochę jak rasowe wydechy w męskich brykach...

Dziękuję i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

eee @TheJW, przy jak widzę tysiącach odpowiedzi to kolega cierpliwość ma, a w sumie przysłowie mówi "Ile kto ma cierpliwości, tyle ma mądrości." Pomimo "rady" jednak zadzwoniłem do Dandy i faktycznie pracy mają na serwisie po pachy i czas oczekiwania miesiąc, ale przez telefon pan mi sporo czasu poświecił i mam się nie przejmować. Ten ratchet stawia ciut większy opór i tyle. Nie ma co się tu doszukiwać. Tak ma być. Znikam, mam nadzieję, że na dłużej, bo już nie planuję modyfikacji na ten rok, także nie przeszkadzam. Pozdrawiam i dziękuję, co złego to nie ja.

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

ps. @abdesign, daj na przyszłość jakiś namiar na ten serwis, bo Grzegorza z Ursynowa to mi wujek google nie podpowie, chyba aż tak sławny to On nie jest :)

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Dzięki @Dokumosa, zapiszę na przyszłość. Wczoraj zrobiłem kolejne 30km i już prawie to zjawisko nie występuje, bardzo delikatnie, znaczy dociera się. Może też dlatego, że bardzo lekko obraca się suport TOKEN NINJA? Sprawa praktycznie pomijalna, temat wyczerpany. Przy okazji, czyściłem i regulowałem przedni hamulec i przerwał mi się jakiś oring. Gdzie ten oring właściwie powinien być umiejscowiony? Zamówiłem już zestaw naprawczy, bo chyba samego nie dokupię: https://www.ebay.com/p/2255357446

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

ps. i jakie zadanie on spełnia?

Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Nikt nie ma pomysłu na ten oring? Z tyłu nie mam, to nie podejrzę. GIANT nie wie, Robert Duda (osobiście) też mówi, że w życiu tego nie rozbierał. Na dole tego kołka gwintowanego bym dał na mój zmysł... ale... Czasem i mistrz się pomyli...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...