Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 Witam Mam problem miałem rysy na kierownicy chciałem je usunąć i wziąłem papier ścierny 5000 oraz potem 7000 tysięcy i wyszedł bardziej efekt lutra jak to cofnąć? Może włuknina ale jak co to jaka proszę o porady pierwsze zdjęcie to jak było i takie coś chciałbym z powrotem uzyskać jak się da. zięcie drugie to po polerce jak to cofnąć proszę o poradę. 1 Cytuj
Gość Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 Nic nie zrobisz. Pewnie była tam jakaś powłoka, a jak nie, to po prostu takie wykończenie powstałe w procesie produkcji. Nie da się tego przywrócić. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 Aluminium na początku nie było "gołe" więc bez nałożenia tej powłoki jeszcze raz nie odzyskasz tego efektu. Jak poczekasz to pokryje się tlenkiem i nie będzie się świecić. Cytuj
Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Autor Napisano 2 Marca 2022 Czyli kompletnie nic z tym nie zrobię a włóknina chociaż trochę się nie zamaskuje Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 Tak jak grubszym papierem - zmatowisz ale przez porysowanie. Cytuj
Mihau_ Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 Godzinę temu, Kadirax napisał: Ale to rysy będą To nie bierz 100 tylko 1000🙃 Cytuj
Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Autor Napisano 2 Marca 2022 A to można by spolerowac cała i dać jakaś bezbarwna powłokę aby nie korodowalo? Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 Można. Ale czy jest sens? Taka sama kierownica kosztuje pewnie jakieś grosze. No chyba że masz do tej konkretnej sentyment. Cytuj
medik Napisano 3 Marca 2022 Napisano 3 Marca 2022 Wielokrotnie polerowałem różnie części aluminiowe i zawsze udawało się doprowadzić do fajnego stanu. Kluczem jest dobór gradacji papieru. Musisz zacząć od takiej aby gubiła najgrubsze rysy i potem stopniowo zwiększać gradację. Aż do 1500-2000. Ja zawsze poleruje na mokro, a w przypadku takiej kierownicy robiłbym to ręcznie przy piwku i muzyce Potem na koniec filc polerski i pasta polerska. Nigdy nie stosowałem żadnej powłoki zabezpieczającej. Tylko od czasu do czasu jak zaczyna matowieć poleruje pastą. W temacie z korbą jest fotka mojego efektu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi