Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Witam Mam problem miałem rysy na kierownicy chciałem je usunąć i wziąłem papier ścierny 5000 oraz potem 7000 tysięcy i wyszedł bardziej efekt lutra jak to cofnąć? Może włuknina ale jak co to jaka proszę o porady pierwsze zdjęcie to jak było i takie coś chciałbym z powrotem uzyskać jak się da. zięcie drugie to po polerce jak to cofnąć proszę o poradę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 weź grubszy papier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Ale to rysy będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Nic nie zrobisz. Pewnie była tam jakaś powłoka, a jak nie, to po prostu takie wykończenie powstałe w procesie produkcji. Nie da się tego przywrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Aluminium na początku nie było "gołe" więc bez nałożenia tej powłoki jeszcze raz nie odzyskasz tego efektu. Jak poczekasz to pokryje się tlenkiem i nie będzie się świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Czyli kompletnie nic z tym nie zrobię a włóknina chociaż trochę się nie zamaskuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Tak jak grubszym papierem - zmatowisz ale przez porysowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Godzinę temu, Kadirax napisał: Ale to rysy będą To nie bierz 100 tylko 1000🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadirax Napisano 2 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 A to można by spolerowac cała i dać jakaś bezbarwna powłokę aby nie korodowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Można. Ale czy jest sens? Taka sama kierownica kosztuje pewnie jakieś grosze. No chyba że masz do tej konkretnej sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Wielokrotnie polerowałem różnie części aluminiowe i zawsze udawało się doprowadzić do fajnego stanu. Kluczem jest dobór gradacji papieru. Musisz zacząć od takiej aby gubiła najgrubsze rysy i potem stopniowo zwiększać gradację. Aż do 1500-2000. Ja zawsze poleruje na mokro, a w przypadku takiej kierownicy robiłbym to ręcznie przy piwku i muzyce Potem na koniec filc polerski i pasta polerska. Nigdy nie stosowałem żadnej powłoki zabezpieczającej. Tylko od czasu do czasu jak zaczyna matowieć poleruje pastą. W temacie z korbą jest fotka mojego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi