Sobek82 Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Stare tiagry 3x9 Z tyłu sunrace 11/42 Przód 42 Heble bb5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 A ten taran to do czego służy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 W dniu 3.03.2022 o 01:33, skom25 napisał: Wszelkie kalkulatory biegów to dla mnie czarna magia. To jest zwykła matematyka i wystarczy kartka papieru (albo Excel). Przy zmianie 48/34, na 42 stracisz jeden twardy bieg i dwa miękkie (zaznaczone na czerwono). 12 godzin temu, skom25 napisał: tak wygląda największy zjazd w okolicy No to u mnie jest bardziej "pagórkowato", a i ilość wiaduktów i mostów jest większa. Jeżdżę 48x11-28. Odkąd zwiększyłem kadencję, wykorzystuje tylko górną połowę kasety, więc następny blat kupię 44T. Inna sprawa co chcesz na tym zyskać? Walka o kilka gram w gravelu jest bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Prostotę napędu, od zawsze jeździłem na 1x. No ale tak jak pisałem, chyba nie ma to sensu. Byłem już gotowy zamówić tę korbę, bo żyłem w świecie gdzie kosztuje ~450 zł. Dużo wyższa cena, a do tego brak jakiś wielkich zalet, więc zostanę przy obecnym napędzie. Może w trakcie sezonu trafię jakąś promocję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.