Kulas32 Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Cześć wszystkim, w odruchu wku*wu i frustracji postanowiłem założyć wątek dotyczący plagi kradzieży lampek rowerowych w Krakowie. Piszę "plagi" ponieważ podejrzewam, że jest więcej ludzi takich jak, których dotknęła taka przykrość - przypinasz rower z lampkami, idziesz do sklepu/pracy/kawiarni, wracasz, rower jest lampek brak. Mi zaje.. skradziono lampki dwa dni przed Wigilią w 2021r, wcześniej koledze z pracy, a dziś mojej dziewczynie. Jasne, lampki są różne, tańsze, droższe, lepsze, gorsze, ale podejrzewam że przykrość, (związana nawet z tym, że jakiś s.. z ruszał Twój rower) pojawia się zawsze. W związku z tym nawołuję, aby każdy kto znalazł się w takiej sytuacji poświęcił troszkę swojego czasu i zgłosił sprawę na policję. Może i to nic nie da, może policja położy lagę na sprawę, ale zgłoszenie będzie, może niektóre z nich będą zawierać nagranie z monitoringu, statystki będą rosły, dzięki czemu gdy w końcu chu.. ludzie odpowiedzialni za to wpadną, to odpowiedzą także za każdą zgłoszoną kradzież. Pilnujcie swoich rowerów, pamiętajcie o odpinaniu lampek, nawet jeśli zostawiacie rower na "moment". Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coffemuffin Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Podpinam się pod wpis. Dzisiaj pod kościołem św. Szczepana w Krakowie w czasie gdy (co jest dla mnie naprawdę niezrozumiałe) byłam w tym kościele ktoś ukradł mi lampki rowerowe. Jest mi bardzo przykro. Dodam że nie zostawię tak tego i jutro idę się dowiedzieć czy koło kościoła jest monitoring. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedalarz339 Napisano 1 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Dalej kradną ale jak by już mniej Ostatnio zostawiałem rower bez zabezpieczeń pod bezrobociem, na mieście i nic A 6 lat temu w taki sposób 2 rowerów się pozbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Lampki są tak montowane, że łatwo je można demontować bez użycia narzędzi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 5 Czerwca 2022 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Gdyby ludzie nie kupowali rzeczy z olx bez paragonu lub innego dowodu zakupu to by mniej kradli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi