Skocz do zawartości

[Góral do 3-3.5 tyś] ciemna rama

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Posiadam od 2016r rower Unibike Zethos GTS 2015 ale jest dla mnie trochę nie wygodny ( bolą mnie przeguby dłoni, mam 190cm wzrostu) i wydaje mi się że jestem za ciężki na tak cienkie obręcze ( jedna już raz pękła i szprychy trzeba wyregulować), mam tez różne drogi więc grubsze koła lepiej się sprawdzają).

Czy mogli byście polecić mi dobry i lekki rower z dobrym osprzętem w cenie ok 3-3.5 tyś zł?  Podobają mi się rowery firmy Indiana z ciemną ramą sprzedawane w MediaExpert ale może jest coś lepszego. Chciałbym czarną, grafitową lub ciemna ramę.

Stary rower chcę sprzedać, szczególnie że czeka mnie po 6 latach wymiana kasety. 

Napisano
Cytat

dobry i lekki rower z dobrym osprzętem w cenie ok 3-3.5 tyś zł?

I - jak to mówią, może jeszcze frytki do tego? 

Za 3 tysiące to kupisz teraz przeciętnego, ale solidnego górala. O lekkim rowerze czy jakimś osprzęcie z wyższej półki można zapomnieć. 

Nie wiem jak jest w przypadku kół w Stormach z Media Expert, oby na nich nie oszczędzili bo wtedy problem powróci. Unibike jest znany z raczej solidnych kół, ale skoro to z obręczą jest problem to może faktycznie trzeba iść w kierunku szerszych, i dodatkowo nadrobić oponami. 

Ale - może warto popracować nad tym co masz? Zethos to nie jest jakiś niewygodny rower, pasowałoby pobawić się mostkiem, może kierownicą, może zmienić chwyty na Ergona. Bo nowy rower który kupisz teraz będzie słabszy od obecnego, i nic nie zyskasz. 

Pierwsze co należałoby zrobić to przymierzyć się do jakiegoś Indiana czy np. Unibike Fusion, żebyś wiedział czy to jest taki rower jakiego szukasz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...