Skocz do zawartości

[piasty] Dobra piasta do roweru szosowego

Materixar123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Postanowiłem złożyć koła do swojego giant contend sl 2017. Budżet jakim dysponuje to 2000 za gotowe koła (z dętkami oraz oponami). Moja waga wynosi obecnie 75kg, docelowo ma być ok 70kg. Myślałem nad zakupem obręczy dt swiss 411. Mam natomiast problem z doborem piasty. Najłatwiej byłoby kupić dt350, ale zależy mi również na dźwięku więc z dokupieniem ratchet 36t komplet piast wyszedł by około 1000zł. Postanowiłem więc poszukać alternatywy dla tych piast. Możecie polecić cos dobrego w budżecie max 600zł za komplet? Słyszałem o modelu novatec f482 i szukam opinii na jego temat. Warto dopłacać do systemu ABG? Zależy mi również, aby koła nie ważyły więcej niż 1600g. Co możecie mi doradzić w tej kwestii?

Napisano

Nie "kupuj" tylko zamów koła u jednej z masy firm składających takie rzeczy, mają lepsze ceny, składają sami, będzie taniej

daveo, lemonbike, dandyhorse itd

Napisano

Pisałem, dostałem jedynie komplety na piastach dt do których dodatkowo musiałbym dokupić ratchet 36t i same koła wychodzą ok 2000 zł, a tyle to chciałbym już mieć wszystko. Mam znajomego mechanika także mogę liczyć na rabaty :) 

Napisano

Za taką kasę nie szukasz najlepszych tylko najmniej najgorszych.

Jak masz zamiar składać budżetowo to sobie lepiej kup gotowce novatec jetfly i będziesz miał nawet poniżej 1500g

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...