Skocz do zawartości

[Szprychy] rozmiary

Ethangau02

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć sprawdzałem jakie szprychy mam wybrac na kalkulatorze szprych i wyszło mi: Długość szprych prawa strona (napęd): 257mm, Długość szprych lewa strona: 258mm i pytanie brzmi czy moge zamówic szprychy jednego rozmiaru bo to przeciez tylko milimetr czy moze muszą byc dokładnie takie dziekuje za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam

Napisano

Ja specjalistą od kół nie jestem, ale podpowiem z doświadczenia że łatwiej zapłata się koło na dwóch różnych rozmiarach szprych, jeśli koło nie jest symetrycznym przednim z tą samą długością dla obu stron. 

No i - jak wyżej. Jak to ma być garażowo zaplatane to najlepiej tego nie robić, bo z kołem będą wiecznie problemy. Zaplatanie kół to niestety nie jest bułka z masłem i największą rolę gra tu doświadczenie. 

Napisano

Jako że nie uważam się za specjalistę od kół ale mimo wszystko je buduję, naprawiam, prostuję a czasami jakieś zepsuję to poradzę Ci abyś wziął szprychy lewa/prawa strona o długości 258mm.

Ale mimo wszystko poczekaj jeszcze na Zenka z Wałbrzycha on powinien powiedzieć ostatnie słowo.

Napisano

Wiecie co ja napiszę a nie mam dzisiaj nastroju na dyskusję o wyższości świąt bożego narodzenia nad wielkanocą ;)

@Ethangau02 użyj jeszcze kalkilatora dt i zobacz jakie dł. wyliczy a jakie będzie sugerował. Będzie łatwiej podjąć decyzję znając dokładnie wyliczone długości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...