WoWojtek Napisano 25 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 Hej, Może ktoś spotkał się już z problemem nie cofającej się dolnej dźwigni manetki tylnej przerzutki Shimano SL M8000 Deore XT 11 rz. I-spec. Wcześniej normalnie wracała po przerzuceniu na swoje miejsce, teraz zostaje zapadnięta. Rozebrałem obudowę manetki, ale niewiele widać. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2022 Ciężko powiedzieć. Może pękła sprężyna? Większego wyboru i tak nie masz. Kup odtłuszczacz do Tarcz Hamulcowych i zlej pod ciśnieniem cały mechanizm. Może coś w niego wpadło albo po prostu jest tak brudny, że się zablokował. Jak się odblokuje, to masz wyjaśnienie. Jeżeli nie, to na śmietnik, bo tego naprawić się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meliszipak Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 U mnie pomogła wymiana linki, pancerza oraz smarowanie przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 Rozbierz manetkę, tam jest "sprężynka" która odpowiada za cofanie mechanizmu , u mnie pękła ale dorobiłem i działa bez problemu ☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.