Skocz do zawartości

[Licznik] z nawigacją ze smartfona po BT? Jest coś takiego?

pedalarz339

Rekomendowane odpowiedzi

Przydało by mnie się coś takiego że w smartfonie wytyczam sobie trasę np. w mapach Google i po BT przekazywane są komendy i wyświetlają mnie się strzałki kiedy skręcić. Są takie liczniki? Wiem że są z nawigacją ale są strasznie drogie mam wydać 800zł to za 300zł sobie kupię taniego małego smartfona i mam na wypasie. Ale jak był by licznik rowerowy za podobną cenę ok 400 to wolał bym licznik. Wiem że można mieć słuchawki i jechać na nawigacji ze smartfona ale uważam że to zbyt niebezpieczne jeździć w słuchawkach nawet w lesie.

Jest trochę tego ale w tych pieniądzach raczej używki. Na pierwszy strzał Meilan m1. Działa dokładnie tak jak opisałeś. O wiele lepiej Lezyne Macro Plus. Z tańszych jest jeszcze igsport ale nie wiem jak z jakością działania.

Cytat

kupię taniego małego smartfona i mam na wypasie

To taka trochę prowizorka. Już nie jeden z tego zrezygnował ale możesz nie uczyć się na błędach innych i sam je popełniać.

Google maps i kreślenie trasy w terenie to pomyłka. Już lepsze jest to co oferuje Lezyne lub Komoot. Komoot to osobne narzędzie ale da się importować trasy.

@cervandesNie wiem jak załączony na wrzuconym przez ciebie filmiku Micro ale inne, w tym Mega XL który posiadam działają normalnie. Przez normalnie mam na myśli, że wrzucasz ślad z telefonu jak u Garmina czy Wahoo.

8 godzin temu, cervandes napisał:

Czy Lezynki nie dokładnie tak działają, że nawigują się dzięki telefonowi?

Super PRO GPS nawigowało offline. Telefon był potrzebny do nawigacji Live, gdybyś zszedł z wyznaczonej trasy.

Jeżeli ma być budżetowo, ja bym zastanowił się nad mało u nas znaną niemiecką nawigacją Teasi. Z tego, co widziałem najprostszą jej wersję, Teasi Core (czyli w zasadzie licznik, który za pomocą strzałek pokazuje kierunek jazdy), można kupić na eBayu za mniej niż 40 euro. Najnowszą nawigacją tej firmy jest Teasi ONE4, okresowo był (może też i będzie) dostępny w Lidlu za 649 złotych (na stronie internetowej). Wbrew pozorom to wcale porządne produkty, kilka lat temu dużo się  naczytałem o poprzedniej wersji, ONE3, przymierzałem się poważnie do jej zakupu (ale ostatecznie stanęło na MioCyclo, więc własnych doświadczeń nie mam).

• 2 tygodnie później...
W dniu 25.02.2022 o 21:43, keltu napisał:

igs320 to chyba najtańsza nawigacja tego typu, z tego co widzę kosztuje ok. 350 zł. (edit: na Shopee nawet za niecałe 300 + dość wysoki cashback z Letyshops)

igs320 i igs520 dzieli mala roznica w cenie. Nie lepiej doplacic do igs520? Czy ten pikselowy ekranik to nie bedzie nieporozumienie w porownaniu z alfanumerycznym z igs320?

no wlasnie na 400PLN 😉  Mowisz, ze warto, ze na 520 niczego nie strace w porownaniu do igs320?

Pytanie, czy te modele pokazuja chwilowe nachylenie w %? przy 320 widze info o srednim (z calego dystansu?), przy 520 nie widze zadnefo info

Sigma rox 2 i 4 wyświetlają wskazówki z komoota za pomocą strzałki i w pierścieniu pokazują zmniejszająca się odległość do zakrętu.

https://rowerek.pl/product-pol-26349-Licznik-rowerowy-Sigma-Rox-2-0-GPS-bialy.html?query_id=1

Opis jak działa połączenie:

https://suport.komoot.com/hc/en-us/articles/360042813871-Connection-with-Sigma-devices

Rox 4 z większym ekranem, barometrem można kupić za 342zł

6 godzin temu, rlego napisał:

no wlasnie na 400PLN 😉  Mowisz, ze warto, ze na 520 niczego nie strace w porownaniu do igs320?

Pytanie, czy te modele pokazuja chwilowe nachylenie w %? przy 320 widze info o srednim (z calego dystansu?), przy 520 nie widze zadnefo info

Nie wiem jak w 320 ale u mnie igs10s pokazuje aktualne nachylenie, a średnie to tylko w statystykach z zapisu trasy w aplikacji.

Wątpie żeby którykolwiek z nich pokazywał średnie nachylenie, przecież to jest trochę bezużyteczne. Weź go sobie kup, pobaw się jak się spodoba to zostawisz a jak nie to zwrot do 14 dni i tyle, masz prawo korzystaj. ;)

igs520 doszedl. Uczucia mieszane. Razi jakosc wykonania, plastiki jak z elektroniki za 5 złotych. Sam "system" moze do przyjecia, nachylenie o ktore pytalem, pokazuje. Najwiekszy problem, ze w miedzyczasie mialem okazje pomacac Sigme rox 11.1 i chyba na zakupie sigmy sie skonczy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...