Mortyr01 Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Z reguły na pedałach są oznaczenia obok gwintu lub z przodu uchwytu. W tym modelu nie mogę się zorientować. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Po pierwsze, rodzaj gwintu. Po drugie, trzeba się postarać żeby wkręcić pedały odwrotnie. Sprawdź w którą stronę się wkręca pedały i spróbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Lewy nie ma nacięcia na końcu osi? A może właśnie tam są wytłoczone oznaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Przyłóż geja do otworu i kręć korbą "do tyłu". Jeśli pedał zazębi się w gniazdo to Ci się udało, jeśli się ślizga to znak że będzie pasować z drugiej strony. Jeśli zerwałeś gwint to działałeś strasznie fizolsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortyr01 Napisano 23 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Rozgryzłem to ze starymi pedałami (porównując gwinty). Po środku pedału jest napis ,,Accent" (wzdłuż platformy). Z perspektywy rowerzysty (z siodełka) napis musi być widoczny poprawnie (nie do góry nogami). Może się komuś przyda. PS Okazało się, że wcześniej uwaliłem gwint lewego ramienia korby, stąd problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.