DzejkiBejki Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 witam, Trochę odgrzewam kotleta ale no cóż, czasem trzeba, pisze w sprawie wcześniej już omawianego suntour`a, mianowicie przypomniało mi się że przecież można jeszcze wymienić sprężynę w nim aby był trochę twardszy, I teraz pytanie, czy jest to możliwe i jeśli tak to skąd ową sprężynę wezmę, Dodam że obecnie waga w granicach 125kg wzrostem 188cm więc jest mi trochę miękki ten amortyzator ( xtrada 6 z amortyzatorem takim jak w tytule ) obecnie nie mam tyle sianka żeby wymienić amorek na powietrzy ponieważ wiązałoby się to z wymianą przedniego koła itp itp... a wymiana sprężyny na pewno jest dużo tańszą opcją, Nie wiem też jak sprawdzić jaka obecnie tam siedzi sprężyna ( nie mam żadnego oznaczenia na amorku ) a z tego co mi wiadomo to opcje są trzy, soft/medium/hard z czego ta ostatnia chyba jest pod 95kg+, jest może jakiś znany dystrybutor takich części ? może jest jakaś firma/prywaciarz który robi takie sprężyny ? Wiem że pewnie powiecie "lepiej uzbierać na lepszy amorek" ale tak jak napisałem, po 1 jest to kwestia sianka a po 2 chciałbym go eksploatować przynajmniej jeden sezon więc fajnie żeby był chociaż trochę twardszy. Jeśli ktoś miał z tym styczność lub wie skąd taką sprężynę mógłbym kupić bądź zna jakiś sposób na "stwardnienie" amorka, chętnie posłucham. Jeszcze dodam że próbowałem szukać na stronie Activi ale widzę tam same sprężynki 100mm nic poza tym, próbowałem na allegro i niby coś tam jest aczkolwiek zazwyczaj są albo średnio opisane albo wcale. Dzięki z góry ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Jeśli @ACTIVIAnie pomoże to raczej nie.pozostaje nic innego niż szukanie amortyzatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 22 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 To czekamy na odpowiedź Raczej do następnego sezonu nic nie ogarniam w tym temacie, najwyżej przeczekam, w standardzie przyjechała szybkozłączka także musiałbym przepleść koło na sztywną oś itp także no jak wspominałem obecnie jest to nie możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 22 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Sprężyne twardą mam ale pod skok 100mm. Można pokombinować żebys miał dalej skok 120mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 22 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Co proponujesz? Odrazu dodam że co do jakichś „cięższych” modyfikacji jestem zielony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.