ko17 Napisano 21 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Witam mam mały problem z moim amortyzatorem RS Boxxer R2C2 chodzi mi o jedną regulacje , Ci co znają ten amor wiedzą że u góry są dwie regulację tłumienia szybkiej i wolnej kompresji.Na dole jest regulacja początku i końca tłumienia powrotu i tu mam problem , juz po raz trzeci zacięła się regulacja początku tłumienia powrotu i ani w lewo ani w prawo nie idzie jej obrócić... druga regulacja ''rebound ''działa bez zarzutu kręci się w jedną stronę jak i w drugą gładko bez oporów , co możne być przyczyną tego ze ta regulacja się zacina? czy każdy boxxer R2C2 tak ma? dodam jeszcze ze tak się dzieje gdy obydwie regulacje są ustawione naprzeciw siebie czyli jedna np. 1 klik a druga na maxa....znowu muszę rozbierać amora ale za nim to zrobię wolę do was koledzy napisać moze coś doradzicie co jest tego przyczyną , dlaczego się zacina itd.... może ktoś z was miał ten sam problem z zacinającą się regulacją początku tłumienia powrotu i wie co za to zacinanie odpowiada.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 22 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2022 Rozumiem że pisząc rozbierać znowu amor , rozbierałeś tłumik na części pierwsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ko17 Napisano 23 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 piter614 nie ,nie rozkręcałem tłumika , ograniczyłem się tylko do wymiany oleju w tłumiku i w goleniach ,całe uszczelnienie jest w porządku więc na razie nie ma potrzeby zmieniać , i tak jak pisałem ze po złożeniu i założeniu amorka do bajka chciałem przywrócić poprzednie ustawienia i wtedy nagłos powiedziałem sam do siebie KUR.. M.Ć bo regulacja początku powrotu tłumienia po raz kolejny się nie obraca.... a stało to się banalnie ,po prostu jak miałem wszystko na wierzchu to ładnie wszystko wyczyściłem nałożyłem sram butter pokręciłem regulacjami początku i końca tłumienia powrotu [ wtedy się na bank musiało to stać ] i złożyłem wszystko do kupy i taki zonk na koniec roboty... tak w ogóle to się zastanawiam czy ta regulacja jest mi potrzebna , rebound działa bardzo ładnie , kompresja też i tak szczerze mówiąc więcej nie potrzebuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi