seba8121 Napisano 19 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Witam mam możliwość kupić używany amortyzator z Giant Anthem Advanced Pro 29 2. Dokładny opis amortyzatora ze strony to Fox 32 Float Rhythm, 100mm, GRIP, zdalna blokada, Boost 15x110 Kabolt, 44mm offset, custom tuned for Giant. Amortyzator po serwisie, nie zniszczony, sprzedający woła za niego 2000zł. Czytałem, że te foxy na pierwszy montaż są jakieś okrojone. W tej samej cenie mogę mieć nową Reba RL SA 29 15x110. Amortyzator ma trafić do Giant XTC 29 w miejsce Giant cresta 34. Co byście wybrali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 19 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Nie wiem czy używany 32 Rhytm jest warty 2000zł, ale jeśli jest zadbany i po "dużym" przeglądzie to raczej tak. Jeśli nie jest po przeglądzie to wypadało by go, po zakupie zrobić. A to jest kilka stówek i byle serwisant tego nie zrobi. Tak czy owak na 100% zauważysz progres względem tego Giant'owskiego amortyzatora. Osobiście wolałbym Fox'a zamiast Reby, chyba że zależy Ci na sztywności, w tej materii Reba wyprzedza Rhytma. Poza tym Reba to tez sprawdzona, solidna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Mam oba - faktycznie Fox wydaje się bardziej "pluszowy", a Reba to trochę taki "tępak", co w sumie mi nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 19 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Do pałowania na płaskich maratonach Reba SoloAir jest jak najbardziej OK, co nie zmienia faktu że na techniczne XC lepiej sprawdza się dużo bardziej czuły FOX. Dla mnie Reba, podobnie jak i podstawowy SID, zawsze jest za twarda i zbyt tępa. To znaczy można ustawić prawidłowy sag, ustawić pod siebie tłumienie, dołożyć tokeny a i tak jest za sztywno i za twardo. Chyba po prostu ten typ tak ma... Oczywiście powyższe stwierdzenia to moja opinia, ktoś inny może widzieć to inaczej. Z tego co pamiętam, to Reba jest tańsza w eksploatacji niż Fox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Ścigam się głównie na BAMie, do tego Pomorska 500 w tym roku i jakieś pojedyncze starty w okolicy. Jaki dokładnie serwis przeszedł nie wiem. Sam w sobie ma jakieś 2-3kkm. Po serwisie nie jezdzony jeszcze. Rhythm to faktycznie jakaś okrojona wersja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 20 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Okrojona wersja ? Podstawowa wersja. OEM. Nie znajdziesz tutaj Kashimy ani FIT4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2022 Podsumowując, w tej cenie nic lepszego nie znajdę, a dokładać do podstawowego Sida sens ma się żaden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi