grzechu2410 Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Cześć, kupiłem opony wolfpack Race 2,4 założyłem na obręcz 25 mm. Teren po jakim jeżdżę to głównie piach wszelkiego rodzaju i luzna ziemia, stąd wybór 2,4 , ale czy to nie za szeroko do maratonów i Xc? Zaznaczam że podłoże podobne . Moje odczucia po pierwszych jazdach , są bardzo przyczepne.. na ciśnieniu ok 1,8 bara. Wącham się tylko z ta szerokością? realnie ok 61 mm. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Szerokość nie wpływa tak bardzo na opory toczenia, jak ciśnienie. Także jeżeli kupowałbym coś na maratony, to bym brał 2.25 z tego modelu. No ale jak kupiłeś 2.4, to też będzie ok. Ile ważysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Ok 81 kg , u mnie same piachy, stąd wybór szerszych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 No ale to pytanie do mnie? Odpuść, naprawdę te 4-5mm dużo Ci nie zmienią jeżeli chodzi o osiągi. Trafiłeś o tyle "kiepsko", że Wolfpack trzyma wymiary. Dla porównania, Maxxis Forekaster 2.4 był szerokości Wolfpack Cross 2.25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Dzięki za odpowiedz, kupując nie sądziłem że będą tak szerokie 🤪 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Teraz tendencja jest właśnie w kierunku szerszych opon - wielu zawodników prezentujących wysoki poziom idzie w 2.4" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.