pedalarz339 Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Jak myślicie czy fajnie by to wyglądało? Wypolerowane zamiast polakierowane ramiona korby? Może ktoś już to robił i pochwali się efektem? Mam korbę która ma lekko przytarty lakier i właśnie mi wpadł taki pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Gołe aluminium się utlenia. Błyszczące wykończenie nie utrzyma się zbyt długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedalarz339 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Cytat Gołe aluminium się utlenia. Błyszczące wykończenie nie utrzyma się zbyt długo. Ok. Więc jest to bezsensowna robota. Jedynie anodyzowanie wchodziło by w grę ale w domowych warunkach ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 (edytowane) Ja mam polerowane ramię korby. Spolerowałem ze 4 lata temu, bo ten model bardzo mi się podoba. Nic się z tym nie dzieje, raz w sezonie przelecę pastą i jest spoko efekt. Edytowane 2 Marca 2022 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Z tym utlenianiem na spolerowanym alu to bym nie przesadzał. Oczywiście na felgach samochodowych alu szybko się pojawia. Tak jak kolega wyżej...wypolerować , a póżniej raz na jakiś czas odświeżać i tyle. Możesz spróbować z pastą mothers mag and aluminium. Ale są też inne produkty np. autosol aluminium polish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi