BodzioW Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Odebrałem dzisiaj paczkę z rowerem od kuriera i wszystko wyglądało dobrze, dopóki nie wyciągnąłem roweru z pudełka. Rower cały złożony, wstępnie wyregulowany, jedynie kierownica do wyprostowania i ustawienia. Jednak od razu zaczęło przy obracaniu koła tylnego coś halasować. Myślałem że tarcza ociera o klocek ale niestety to nie to. Okazuje się że hak (wózek) tylnej przerzutki ociera o szprychy. Na moje laickie oko wygląda, że jest skrzywiony ta dolna część przerzutki. Sprawa jest zgłoszona do sklepu. Proszę o opinie, co może być z tym nie tak i czy jest to bardzo duży problem czy coś do wyregulowania lub łatwego naprawienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelizee Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Na 3 zdjęciu wygląda jakby krzywy był hak przerzutki. Narzędzie to prostowania haka powinien mieć każdy w miarę sensowny serwis rowerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 hak do wymiany, nie wiem czy alu da się wyprostować, raczej nie. Nie przejmuj się pewnie będziesz musiał poczekać aż się z kurierami sklep dogada. Ja tydzień temu spawałem akumulator samochodowy, prawie na pół rozwalony przez kuriera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Widać ewidentnie że hak przerzutki jest krzywy. Nie ma też nigdy pewności czy przerzutka też nie oberwała. Dwa rozwiązania. Odesłać cały rower. Dogadać się żeby sprzedawca dostarczył Ci nowy hak + nowa przerzutka. Dodatkowo pokrycie kosztów serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BodzioW Napisano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Bez wymiany całej przerzutki się nie obędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Nie wiadomo czy przerzutka jest krzywa, na pewno hak jest bananem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.