Azle Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 W związku z tym że jest to mój pierwszy post chciałbym się bardzo serdecznie przywitać. Przechodząc do sedna sprawy. Aktualnie serwisuje Cube aim 27.5, którego udalo mi się kupić po okazyjnej cenie. Po wymianie łańcucha przeskakuje on na na najmniejszych koronkach. W związku z tym że dopiero zaczynam przygodę w tej dziedzinie, przed zakupem nowej kasety i korby chciałem się zapytać, czy moglibyście rzucić fachowym okiem na stopień zużycia napędu który przedstawia film Czynności jakie wykonałem: regulacja przerzutek, wymiana linek i pancerzy na nowe, sprawdzenie stopnia skrzywienia haka (metodą chałupniczą przy wykorzystaniu gwintowanego prętu), wymiana łańcucha + jego skracanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 To są zdjęcia przed skróceniem, czy po? Bo na nich łańcuch jest za długi. No i ogólnie ten napęd to wyczyścić by się przydało też. Ten łańcuch na filmie jest nowy? Poza tym kręcąc do tyłu na maksymalnym przekoszeniu z za długim łańcuchem to nic dziwnego że przeskakuje, pytanie czy podczas jazdy na normalnych przełożeniach jest to samo. No jak jak potrzebujesz oceny zużycia kasety to zrób jej zdjęcie, najlepiej z kąta prostego, żeby było widać zęby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 17 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Łańcuch wymienia się razem z kasetą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Łańcuch zdecydowanie za długi. Stan kasety oceniam na tragiczny. Łańcuch też wygląda na używany. Rolki łańcucha mają spory luz, widać to na ujęciu korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.