Youth Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Witam,jestem na etapie zakupu nowego siodełka,czy ktoś miał styczność z tymi siodełkami? albo poleci coś za podobną cenę. Fizik Vento Argo R5 Fizik Antares Fizik Aliante R5 ps.sprawdziłem już sobie odcinek kości na tyłku + sugeruje się obecnym siodełkiem,który posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Miałem Vento Argo R3 też 140mm. Świetne siodło, dobrze wyprofilowane ale wyjątkowo twarde, dla mnie za twarde, po 3 tygodniach bólu w kościach kulszowych sprzedałem i kupiłem inny model Fizika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Youth Napisano 17 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Cytat Miałem Vento Argo R3 też 140mm. Świetne siodło, dobrze wyprofilowane ale wyjątkowo twarde, dla mnie za twarde, po 3 tygodniach bólu w kościach kulszowych sprzedałem i kupiłem inny model Fizika. A jaki model kupiłeś później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 Miałem: - Antares (ale bez dziury) - dla mnie ultraniewygodne. - Aliante - niewygodne - Vento Argo (w wersji Terra) - posiadałem w gravelu. Wygodne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 No tak, a ja miałem R1 - jest równie jak nie twardsze od R3 i było w sam raz. Ja zmieniłem na Toupe Pro ale tylko dlatego że R1 szlifowałem razem z pośladkiem. Vento Argo - fajne siodło ale polecić w ciemno? Przypasuje albo i nie. Tak to jest z siodełkami - każdy ma swoją unikatową prywatną indywidualną d-pę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 17 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2022 No to otworzyłeś wszystkim oczy, bo do tej wszyscy myśleli, że jak siodełko pasuje jednemu to i drugiemu też musi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 Niemal 100% pytających o siodełka prosi o polecenie jakiegoś konkretnego albo opinię na temat jakiegoś konkretnego albo prosi o wskazanie wyboru siodła na którym nie siedzieli a nie o poradę jak wybrać siodło pod siebie uwzględniając dziesiątki zmiennych jak chociażby pozycję przyjmowaną na rowerze. Tak więc pojęcia nie mam kto to jest ten ktoś kto już oczy ma otwarte. PS. masz wrażenie że ktoś kto pyta o te dwa konkretne siodła: Antares i Aliante jako alternatywę ma pełną świadomość tego że przy oba dla jednego człowieka mogą być zarówno skrajnie niewygodne jak i ultrakomfortowe zależnie od pozycji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 18 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 21 godzin temu, Youth napisał: A jaki model kupiłeś później? Sprawdzę wieczorem, ale jak już wyżej powiedziano. Pasuje do mojej dvpy a czy do innych też? 😉 Edit: może się mylę, ale sam Fizik zakłada inną pozycję i inną elastyczność kolarza w każdym z trzech zaproponowanych siodeł, także chyba najpierw trzeba określić czego się oczekuje od siodła a potem je dobierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.