Skocz do zawartości

[mostek] Szukam krótki mostek do steru 1 1/4 cala, Overdrive Gianta.

Midimaniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

w moim Giancie Trance chciałbym skrócić mostek na taki najkrótszy MTB. Teraz mam 70mm.

Problem w tym, że rura sterowa to overdrive, czyli nie ma standartowego 1 i 1/8 cala lecz 1 i 1/4cala. 31,7mm.

Nigdzie nie mogę znaleźć takiego mostka. Jest jakiś sposób żeby to dostać, albo dostosować mostek tradycyjny?

Dzięki

Napisano

Serio chcesz zmienić mostek pod rurę 1 1/4" na taki najkrótszy?

Kilkanaście dni temu pisałem o tym że dostępność mostków pod ten wymiar jest marna, ale pewien Gość który "Nie lubi poniedziałku" stwierdził że to żaden problem. ( Poniżej zrzut ekranu dyskusji na ten temat )

Wal śmiało do niego z zapytaniem gdzie są te mostki w długości takiej jak potrzebujesz.

IMG_20220216_193938.png

IMG_20220216_193429.png

Napisano

Jesteś pewien Zenek że te mostki od Ritchey-a były w długościach mniejszych niż 60mm?

A z tą tulejką to świadoma zmyłka, bo łatwiej jest przejść z mostka 1 1/8" na mostek pod rurę 1 1,4" niż znaleźć krótki mostek pod rurę 1 1,4" o czym już pisałem wcześniej i o czym obecnie się przekonaliście.

Dodam jeszcze że mostki pod takie sterówki robi również firma XLC, ale niestety najkrótszy jaki znalazłem miał 70mm.

Napisano

Eee, @leejoonidas, coś chyba się nie zgadza, chyba że mnie coś ominęło.

Masz mostek 1 i 1/8', a potrzebujesz 1 i 1/4' czyli 1 i 2/8'. Jak dodatkowo wsadzisz coś w środek, to w jaki sposób ma wejść na rurę?

Nie wiem, może wynalazłeś taką cudowną tulejkę albo używasz niepoprawnego słownictwa. Bo ani redukcja, ani tulejka w tym przypadku nie zadziała.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...