Midimaniak Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Witam, w moim Giancie Trance chciałbym skrócić mostek na taki najkrótszy MTB. Teraz mam 70mm. Problem w tym, że rura sterowa to overdrive, czyli nie ma standartowego 1 i 1/8 cala lecz 1 i 1/4cala. 31,7mm. Nigdzie nie mogę znaleźć takiego mostka. Jest jakiś sposób żeby to dostać, albo dostosować mostek tradycyjny? Dzięki
leejoonidas Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Serio chcesz zmienić mostek pod rurę 1 1/4" na taki najkrótszy? Kilkanaście dni temu pisałem o tym że dostępność mostków pod ten wymiar jest marna, ale pewien Gość który "Nie lubi poniedziałku" stwierdził że to żaden problem. ( Poniżej zrzut ekranu dyskusji na ten temat ) Wal śmiało do niego z zapytaniem gdzie są te mostki w długości takiej jak potrzebujesz.
Mihau_ Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Chyba jesteś skazany na aliexpress Trafiłem na coś takiego https://reverse-components.com/en/products/base-ø-318mm-giant tylko znajdź dostępny w sensownym kraju😎 @leejoonidas ale mostki 1 1/4 w normalnej długości robi fsa, pro, ritchey, problemy się zaczynają kiedy ktoś ma "dużo za duży" rower
leejoonidas Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Normalnie mostek w nienormalnej długości dostępny od ręki w Chinach. Jeszcze można poszukać tulejki redukcyjnej z 1 1/8" na 1 1/4", może się okazać że jest dostępna od ręki w Polsce.
Dokumosa Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 No ale jak chcesz zredukować 1 1/8 do 1 1/4? Frezarką chyba. W cyklomania mieli całkiem niedawno.spory wybór mostków ritchey na taką sterówkę.
leejoonidas Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Jesteś pewien Zenek że te mostki od Ritchey-a były w długościach mniejszych niż 60mm? A z tą tulejką to świadoma zmyłka, bo łatwiej jest przejść z mostka 1 1/8" na mostek pod rurę 1 1,4" niż znaleźć krótki mostek pod rurę 1 1,4" o czym już pisałem wcześniej i o czym obecnie się przekonaliście. Dodam jeszcze że mostki pod takie sterówki robi również firma XLC, ale niestety najkrótszy jaki znalazłem miał 70mm.
Gość Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Eee, @leejoonidas, coś chyba się nie zgadza, chyba że mnie coś ominęło. Masz mostek 1 i 1/8', a potrzebujesz 1 i 1/4' czyli 1 i 2/8'. Jak dodatkowo wsadzisz coś w środek, to w jaki sposób ma wejść na rurę? Nie wiem, może wynalazłeś taką cudowną tulejkę albo używasz niepoprawnego słownictwa. Bo ani redukcja, ani tulejka w tym przypadku nie zadziała.
Dokumosa Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 @Leonidas nie wiem jakie dł. produkuje ritchey dla takiej sterówki. Egzotyka zupełnie mnie nie interesuje.
Straszny123 Napisano 16 Sierpnia 2022 Napisano 16 Sierpnia 2022 Reverse Base występuje podobno w długości 40mm z średnicą rury sterowej 1 1/4 cala https://reverse-components.com/en/products/base-ø-318mm-giant Skontaktowałem się z dystrybutorem w Rzeszowie i powiedział że mogę u nich zamówić z dostawą ok. 1-2 miesiące. Jak dostanę to się pochwalę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.