Franek17 Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Witam, poszukuję zamiennika ramy mtb do roweru Scott scale 80 2009 kół na 26". Rama aluminiowa stop 7005 ma pękniętą główkę u dory i dołu. Szukam ramy w rozmiarze M lub L. Uszkodzona rama to 17.5". Czy może polecić strony z ramami. Na olx i allegro jest mało. Większość to ramy pod koła 29". Dzięki.
nossy Napisano 16 Lutego 2022 Napisano 16 Lutego 2022 Też szukam czegoś lekkiego bo mam dość dobrze wyposażone 26 (osprzęt w bardzo dobrym stanie, dobry lekki amor i dobre lekkie koła) i chciałbym zmienić ramę na lżejszą. No i nic ciekawego nie ma. Są jakieś Amoeby, Trigony, Mosso, ale jakoś super to nie wygląda. Pewnie się okaże, że nawet jak się znajdzie coś ciekawego to będzie bardziej opłacało sprzedać graty i kupić jakieś 29cali.
Franek17 Napisano 17 Lutego 2022 Autor Napisano 17 Lutego 2022 Ja mam ramę pod hamulce vbrake. Wydawać kolejne 2-3 tyś. aby pojeździć na większych kołach? Do tego mam inny rower. Pytam na forum, bo forumowicze maja sprawdzone strony z częściami.
Fikander Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Problem jest prozaiczny - nowe bloki do piramid to też dziś rzadki towar. Ja bym nie narzekał pogodził się z faktem że nikt już topowych modeli 26 nie produkuje i brał jakąś "mosso" no albo polował na używaną. Tu nie ma nic ciekawszego do napisania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.