Skocz do zawartości

[Rower crossowy] +/- 3200

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono forumowiczów, na dniach przymierzam się do zakupu nowego roweru crossowego. Prosiłbym o doradzenie w którym kierunku iść, w jaką markę ? Rama ? Da mnie XL na moje 190 cm. Na pewno interesuje mnie z hydraulicznymi hamulcami, moja lista rowerów które widziałem u siebie w sklepach stacjonarnych jest poniżej:

Kross evado 4.0 hydrauliczne mechaniczne
Kellys cliff 90 hydraulika
Merida Crossway 15D
Merida Crossway 40D
Mbike CRS 15D (to samo co merida, tylko że wyprodukowane w Polsce)
Tabou Flow 3.0

Najbardziej w cenie pasuje mi ten Cliff 90 ale na altusach z tyłu jestem zdania, że to nie są dobre przerzutki (najtańsze ?). Nie ukrywam, że marka Merida jest mi znana, ale mało widzę takich rowerków podobnie jak rowery Tabou.

Prosiłbym o zabranie głosu w temacie. Pozdrawiam.

Napisano

Rower crossowy. Taki sam miałem poprzedni (Kross Move 1.0) ale był za mały na mnie, rama L. Rower crossowy ponieważ, głównie moja jazda jest oparta o drogi rowerowe, kostka, asfalt. Oczywiście zjadę również na drogę pożarową czy gdzieś jakimś wałem nadrzecznym polecę.

Stacjonarnie chciałbym się przymierzyć do niego i ewentualnie coś taniej kupić ze sklepu internetowego.

Przepraszam za brak specyfikacji, pierwszy post tutaj :)

Link Cliff 90 Kellys

Mbike CRS 15D

MERIDA CROSSWAY 15-D

Link Merida Crossway 40D

Evado 4.0 

Tabou Flow 3.0

Napisano

Po odrzuceniu klamkomanetek (problem w przyszłości z modyfikacjami) i hamulców Alhonga (nie wiem jak z serwisem) wybierałbym pomiędzy Kellys i Tabou. Spójrz również na decathlon`owskie Riverside model 900 oraz 920 i unibike`owskie Flash i Crossfire. Szczególnie jak dużo ważysz to rozważ Unibike. Przy takiej jeździe dodaję również do poważnego rozważenia Marin Muirwoods.

Odnośnie rozmiarów jeszcze - min. 21 cali / XL. W Riverside podają L do 190 cm. Patrząc po innych rowerach u nich to jest to możliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...