Skocz do zawartości

[opony CST] jakie opinie, uwagi, realna szerokość?

kazafaza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Gdzieś na radarze przewijały się gumy od CST ale jakoś jeszcze się nie przydarzyło z nimi bliżej poznać (jako CST, że robią m.in.: Maxxisy to słyszałem).  Mam na oku coś do górala, przełaja i może bułkowozu, będę wdzięczny za Wasze zdanie jeśli chodzi o szerokość - czy pokrywa się z deklarowaną a jeśli nie to w którą stronę odchyłka, jakiekolwiek uwagi co do jakości też mile widziane.

Patrzę na Pit Kirson, Jack Rabbit, Pika oraz Palmbay.

Z góry dzięki za info!

Napisano

70mm vs 62mm, WTF? Ja myślałem że Continental oszukuje, pisząc 40c na oponie mającej 38c.

Mam jedno pytanie, trochę Offtop. CST to Polska firma? Trochę się pogubiłem...

• Mod Team
Napisano

U mnie Rabbit 2.25" ma realnie 50 -52 mm ( w przybliżeniu ) na obręczy o szerokości wewnętrznej 19 mm, czyli mniej ( oznaczenie 57 ).

Co do użytkowania, to jestem zadowolony - to druga opona na tyle, w miarę wytrzymała i bezkapciowa ( wkładka EPS, a pierwsza padła po ok. 5.5 k km, bo jeździłem na niskim ciśnieniu i poszły w końcu ścianki, które ogólnie są raczej mocną stroną tej opony ). Opona nie nadaje się na przód, a na tyle potrafi czasem lekko zaskoczyć, ale do ogarnięcia dla jeżdżących coś więcej niż "po bułki" ;)

Napisano

Kolejny głos, że nie trzymają wymiaru. Ja przychylnie patrzę na B-Trail, ale tylko są w rozmiarze 2.25 i jakby nie trzymały wymiaru (były węższe), to bym je przygarnął. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...