misiek9931 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Witam po długim namyśle kupiłem wkoncu rower Scoot speedster 30 rocznik 2021. Mam 1.86cm Mój poprzedni rower to Romet Huraghan rozmiar 56 teraz wybrałem rozmiar 54 i się zastanawiam czy dobrze zrobiłem. Zarowno sprzedawca i chłopak który zabrałem go ze sobą który jeździ już kilka lat na szosie w Klubie kolarskim powiedzieli że ten rozmiar dobrze na mnie leży. Sam czuje się na nim wygodnie ale to cały czas nie daje mi spokoju . Jak myślicie czy ten rozmiar jest dla mnie odpowiedni ? W linku zdjęcie mojej pozycji na rowerze https://ibb.co/CbJ4F6t Z góry dziękuję za odpowiedzi https://ibb.co/CbJ4F6t Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Za mały jest, jeśli jeszcze możesz to wymień na 56 albo 58 (ale to już zależy od preferencji) Przez chwilę to ci na wszystkim będzie "wygodnie", nawet jak na xs wsiądziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Myślisz że sprzedawca w sklepie nie będzie robił problemu ? Kupiony dopiero dzisiaj . Tyle co po ogrodzie zrobiłem rundkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 To już zależy od sklepu. W teorii nic nie musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Dziękuję za twoje odpowiedzi . Ale serio jest aż tak fatalnie ? Da się wrazie czego jakoś podratować pozycję na rowerze ? Teraz to jestem w kropce. Wziolem specjalnie tego gościa żeby doradził i wyszłam na tym widzę frajersko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Cytat Ale serio jest aż tak fatalnie ? Tak, jest fatalnie. Ten rower jest grubo za mały, nie da się rozsądnie ustawić osoby o Twoim wzroście na tak krótkiej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edon Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Ano źle to wygląda. Sprzedawców to na pewno nie ma co słuchać, ja byłem przymierzać kilka modeli to mi próbowali na siłę wciskać i bajerować, że rama nie jest za duża ani za mała, mimo że była. W niektórych modelach dałoby się pewnie coś mostkiem podregulować, ale w innych to ewidentnie rozmiar był zły. W jednym sklepie trafił się tylko uczciwy gość, co nie bajerował i powiedział, że jego zdaniem rower nieco za mały - ale to był Esker 6.0 2022, to wiadomo było, że jak nie ja, to jutro ktoś weźmie z ulicy i tak go kupi Jak nie będą chcieli przyjąć zwrotu to pogadaj czy jest opcja wymiany na większy model, z tym raczej nie powinni robić problemu szczególnie jeśli jest na stanie. Ale też różnie bywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Za mały i to zdecydowanie. Ja ten rozmiar bym pewnie brał dla siebie, mając 174 cm. Do tego rura podsiodłowa 480 mm, przez co pewnie masz sztycę na limicie wysunięcia lub już ponad nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Będę próbował dzisiaj go wymienić na 56 ale model 2022 jest o 1500drozszy ale to już nie jest ważne. Mam nadzieję że się uda bo jestem załamany. Trzymajcie kciuki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Jeśli będą proponowali 58, to też możesz brać. Przy geometrii Speedster'a też będzie OK. To nie ProTour żeby jeżdzić na za małej ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Dzięki za odpowiedzi na sklepie jest ten 56 2022 Speedester 30 . Mam nadzieję że się uda na niego wymienic. Czekam na 10.00 z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 jak już będziesz na miejscu - to się nie spiesz, dopytaj może mają też 58 i oba przymierz. 56-ka i 58-ka będą dwoma "różnymi" rowerami. 56'ke bierz jak chcesz mieć agresywniejszą pozycję czyli stosunkowo nisko kokpit, być może nie obejdzie się bez wymiany mostka na dłuższy, bo dalej będziesz miał olbrzymie szanse na plecy w pałąk. 58'ka będzie swobodniejsza bardziej rekreacyjna. Zastanów się co Ci bardziej pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Najpierw to się modlę żeby się zgodzili na wymianę . Inaczej niestety będzie kiepsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 27 minut temu, Fikander napisał: 56'ke bierz jak chcesz mieć agresywniejszą pozycję czyli stosunkowo nisko kokpit Ten rower z "agresją" nie ma nic wspólnego. Już 56 ma stack 592 a 58 ze swoim 612 to już krzesło. Z wymianą na droższy nie powinni mieć problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Wszystko dobrze się skończyło . Udało się wymienić rower na rozmiar 56. Dziękuję za odpowiedzi. Teraz mogę spać spokojnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.