Ntkgzd Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Cześć, szybko i na temat - mam amortyzator przedni z rurą sterową 1 1/8" a rama rowerowa, która mi się podoba ma główkę pod rurę 1 1/8", 1,5". Problem polega na tym, że amortyzator, klasy, która spełnia moje oczekiwania jest dwa razy droższy w wydaniu 1 1/8", 1,5" od tego co obecnie używam, także nie chodzi tutaj o małą kasę. Teraz pytanie - jakie mamy opcje? Znacie firmy co zajmują się wymienianiem rury sterowej i efekt końcowy nie odbiega jakością od wykonania fabrycznego? Ewentualnie jakieś przejściówki, ale z tego co wiem, to nie są wynalazki, które dają efekty, którym można "zaufać"? Z góry dzięki za podzielenie się wiedzą. Edytowane 9 Lutego 2022 przez Ntkgzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Kupujesz bieżnie redukcyjną. Np. taką https://allegro.pl/oferta/bieznia-redukcyjna-z-1-1-8-na-tapered-dartmoor-10639931767 Dodatkowo potrzebujesz odpowiednie stery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Po co kupować samą bieżnię. Wystarczy wybrać takie stery, które adapter mają w zestawie. Jest to tak popularne rozwiązanie, że nie będzie z tym kompletnie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Taka bieżnia to imo średnie rozwiązanie (może nie złe), zawsze to jeden element więcej gdzie mogą się pojawić jakieś luzy itd Poszukaj sobie całych sterów, dartmoor takie chyba robił, cane creek też https://rowerowy.com/sklep/czesci/stery/polzintegrowane/prod/40-Series-zs44-49c Edytowane 9 Lutego 2022 przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Podlinkowane stery posiadają dokładnie taką samą bieżnie redukcyjna. Wspomniałem o samej bieżni dlatego że autor tematu wspomina o tym że ma ramę na oku. Bardzo często wraz z ramą są stery. Edytowane 9 Lutego 2022 przez Imar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ntkgzd Napisano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Informacja z której wynika, że rama rowerowa w połączeniu z moim amortyzatorem się nie dyskwalifikują jest dla mnie wystarczająca. Dzięki wielkie za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi