bartek94912 Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Witam. Borykam się z problemem cieknącego tylniego zacisku w hamulcu sram code R w starszej wersji. Tarcza po pełnym odtłuszczeniu i wymianie klocków w zacisku nadal jest robi się tłusta po 1/2 przejażdżkach. Zacisk dokładnie wyczyściłem i nadal to samo. Układ był już raz odpowietrzany i z czasem się stało tak, że chciałem wyjść na przejażdżkę a klamka się dociskała do kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Dla pewności włóż kawałek serwetki/papieru toaletowego pomiędzy tłoczki i klocek i ponaciskaj mocno klamkę. Jak cieknie na papierze będą ślady oleju. W tej sytuacji zostaje serwis zacisku. "Starsza wersja", niewiele mówi, musisz ustalić rocznik hamulca. Przykładowa oferta z uszczelkami: https://alpebike.pl/czesci-i-akcesoria/5730-p5730-uszczelki-do-zacisku-avid-code-15-16mm-2000010134083.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek94912 Napisano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Z wyszukiwań wychodziłoby, że to rocznik 2014, aczkolwiek ciężko dokładnie ustalić rocznik. Jak mogę to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek94912 Napisano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Problem już ogarnięty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Lutego 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lutego 2022 Wypadałoby napisać jak problem rozwiązałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek94912 Napisano 2 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Ah tak. Zapomniałem. Rozebrałem zacisk, wyciągnąłem uszczelkę z drugiego tłoczka. Z taką uszczelka poszedlem do profesjonalnego sklepu z uszczelkami i poprosiłem o zestaw. W domu na spokojnie zmontowałem zacisk i hulało wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi