Gość Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Hej, Mam taką piastę: http://www.nguide.eu/hubs/d792sb-11s Właśnie zdejmowałem kasetę HG500 10s, żeby założyć CS-M771 XT. Czy do takiego zestawu potrzebna jest podkładka dystansowa? Nie mam pojęcia czy jej nie było, czy mi gdzieś wypadła czy się przykleiła do kasety której nie mam teraz ze sobą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Tak , to bębenek 11road więc musisz do kasety 10s dać podkładkę 1,85mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 No to czekają mnie poszukiwania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 A nie masz jakiejś starej kasety? Wyjmujesz którąś cienką i małą zębatkę, podkładasz i gra. Gwint nakrętki kasety ma sporo zapasu, do tego zakleszcza się na ostatniej zębatce, a zakres działania przerzutki i tak się potem ustawia. Chociaż - jak pamiętam inne wpisy nie wiem czy świadomość takiego rozwiązania pozwoli jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Mam taką Shimano jak coś. Shimano jest stalowa. Novatec jest aluminiowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Na pewno? Jestem prawie pewien że te które Novatec dodaje do swoich piast w pudełkach są (albo były) stalowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Use magnes & check it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Dobra spokojnie! Poszukiwania w sensie, że będę musiał przeszukać miejsce gdzie zdejmowałem kasetę Podkładka się znalazła. Przykleiła się do poprzedniej kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Już miałem proponować, że Ci podrzucę, bo kilka podkładek mi się wala, a będę po robocie jechał w Twoje strony. Ale jak znalazłeś, to git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.