marcesco Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Co do punktu 2, czy nie łatwiej (i taniej) pójść w blat 38t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeju3000 Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 jeśli komuś wystarczy taki zakres to zdecydowanie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piptoporous Napisano 1 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Na tą chwilę wymieniłem opony na Continental Speedride (przednia WTB miała balona, raczej od nowości), które mają bardziej "szosowy" albo nawet szutrowy charakter. Pomimo, że to druty średniej wagi to fajnie usprawniły rower (jeździ jakby lżej). Dodatkowo mają odblaskowe paski po boku, co jest dla mnie o tyle istotne, że jeżdżę do pracy wcześnie, kiedy jest ciemno. Dzięki @JEJU3000 za porady. Opony na pewno zaleję mlekiem, ale na razie nie chcę za bardzo dokładać do roweru. Próbuję się z nim jeszcze dotrzeć. Naklejki na pewno nakleję i to na razie te, które dostałem z rowerem. Zakres przerzutek, szczególnie ten górny wydaje się trochę przymały, ale z kolei po wielkich górach nie jeżdżę (tylko codziennie do pracy mam jedną krótką, ale tłumaczę się, że chociaż kopyto sobie wyrobię). Zrobiłem przekładkę pedałów z MTB na SPD i sprawdzają się naprawdę świetnie. Tego mi w tym rowerze brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi