Skocz do zawartości

[Rower treningowy] Jaki rower treningowy z ANT+

dbsto3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich roweromaniaków!

Chciałbym kupić rower treningowy (trenażer odpada) do domu. Warunkiem koniecznym jest to aby mógł on się komunikować z zegarkiem Garmin Fenix 6 PRO po ANT+.

Możecie podpowiedzieć jakieś sprawdzone modele od razu z Ant+ albo model bez tej komunikacji ale z możliwością zamontowania czujnika kadencji i prędkości (np. Garmina ale niekoniecznie - byle się to razem komunikowało z zegarkiem). Z montażem na korbie czujnika kadencji jak rozumiem problemu nie byłoby w ogóle ale co z czujnikiem prędkości który musi być zamontowany na osi koła (i jeszcze trzeba podać obwód)?

Przerabiał ktoś takie zagadnienie?

Napisano

Czemu trenażer odpada? Z prostej przyczyny. 3 osoby, 3 rowery... Zajechał bym się samym przekładaniem i ustawianiem...

Napisano

To może jeszcze inaczej. Czy ma ktoś doświadczenie z rowerem treningowym i połączeniem z nim zegarka Garmin? Zegarek na ANT+ oraz Bluetooth. Z tym, że podobno może łączyć się np. z trenażerem lub rowerem tylko po ANT+ (a co z Bluetooth?). Może też się da?

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja próbowałem spiningowego matrixa z ant+ parować z moim brytonem i lipa. Matrix szybko wykrywa mój pasek, ładnie pokazuje tętno, prędkość, dystans, moc, wyciąga jakieś średnie, ale w drugą stronę to lipa- Bryton go nie widzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...