zjadarka Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Cześć, Jak w temacie. Czy to dobry rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 według mnie za duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Siedzisz dvpą na samym końcu siodełka a masz być na środku. Samo siodełko też chyba za nisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Na podstawie takiego zdjecia nie można stwierdzić czy rozmiar jest odpowiedni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 @Mihau_Usiądę lepiej i zrobię nowe foty. @ChociemirCzemu? Co poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 @Mihau_Foty z lepszym siadem: @ChociemirCzemu? Co poprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Siodło zdecydowanie za nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 @ImarSiodło ustawione wykrok - 10 cm. Będę jeszcze kombinował, chociaż tak w sumie jest mi wygodnie. A jak rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Znajdź sobie stabilny klocek wysokości ~12cm (dwie grube książki?) i stój do zdjęcia na nim przy okazji podnosząc siodełko na właściwą wysokość. Bo teraz to skoro stoisz ze stopą na płasko na podłodze a tyłkiem mimo to siedzisz, to siodło masz ustawione od poziomu podłogi a nie pedałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 @Fikanderale ja opieram się na palcach na tych zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Może podaj swoje parametry (wzrost, długość nogi) i rozmiar ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Nie wygląda to źle, powinieneś się dopasować. Na razie siedzisz jak na krześle, kokpit w dół albo siodło w górę, w zależności jakie tam masz potrzeby względem wysokości siodła (żeby było widać czy jest w miarę ok powinieneś zrobić fotkę z korbą w dolnym położeniu) Swoją drogą co to za kierownica? Na zdjęciach wygląda jakby miała kosmicznie duży reach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 17 godzin temu, Chociemir napisał: Może podaj swoje parametry (wzrost, długość nogi) i rozmiar ramy. @Chociemir Fuji Jari 1.1 rozmiar M. 180 cm / 82 cm przekroku @Mihau_Kierownica to PRO Discover. Dodaję jeszcze fotki z nogami na pedałach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Siodło w dół, przy dolnym położeniu korby masz mieć lekko ugiętą nogę - tak żeby przy kręceniu nie ściągać tyłka raz na prawo raz na lewo, pracować mają wyłącznie nogi Ogólnie wygląda ok, zszedłbym niżej z kokpitem ale to już sobie sam potestujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Trochę za mały jest ten rozmiar dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjadarka Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 @ChociemirCzemu tak uważasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikander Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Nie tyle za mały co lekko krótki. Przy tych proporcjach ciała to rower z Twoich dolnych widełek rozmiarowych i pewnie lepiej ze względu na dłuższy tułów czułbyś się na ramie 56. Kierownica w 56 jest na tej wysokości jak ją dasz bez podkładek pod mostkiem za to kokpit ~2cm dalej. Samym mostkiem nie da się przedłużać czasem wystarczająco, bo zbyt długi upośledza prowadzenie roweru. Ale i 54 i 56 się ustawisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 12 godzin temu, zjadarka napisał: @ChociemirCzemu tak uważasz? Masz stosunkowo długi tułów, reach tego rozmiaru to 372 mm plus mostek 90 mm - rower będzie nieco za mały. To jest gravel, a nie szosa i nie ma sensu za bardzo wydłużać go mostkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 17 godzin temu, Mihau_ napisał: przy dolnym położeniu korby masz mieć lekko ugiętą nogę To prawda, ale wyciągnięcie nogi powinno się sprawdzać gdy korba jest wzdłuż rury podsiodłowej. Wtedy noga jest najbardziej wyprostowana. Według mnie też nie wygląda to źle. Chociaż prawdę mówiąc, gdy pierwszy raz spojrzałem na zdjęcia, to miałem wrażenie że jest trochę za mały. No i nieco niepokojące jest to co robisz z plecami, ale może to tylko tak na zdjęciu. Zamiast przechylić miednicę do przodu i mieć prosty tułów, to Ty robisz "żółwia" na środku pleców. Oczywiście nie da się być prostym jak deska, ale u Ciebie jakoś się to rzuca w oczy. Pomyślałbym też na obniżeniem kokpitu, tak jak pisał @Mihau_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Również zauważyłem to garbienie pleców, ale zapomniałem wcześniej o tym wcześniej napisać - może to wynikać ze zbyt małego (krótkiego) roweru i przez to za bardzo "skompresowanej" sylwetki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Być może. U siebie zaobserwowałem podobny problem, ale w mniejszym stopniu. Pojawił się po zmianie sportowej szosy, na bardzo krótkiego Gravela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek9931 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Chyba jest ok , nie wygląda to źle . To też nie szosa żeby się wykładać w przód nie wiadomo ile . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.