zekker Napisano 29 Stycznia 2022 Napisano 29 Stycznia 2022 Dzisiaj firefox (ESR 91.5.1) przywitał mnie komunikatem o braku możliwości bezpiecznego połączenia. Wskazany błąd: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE Pod Edge i Operą normalnie strona forum się otwiera. Coś się pokiełbasiło z certyfikatami na stronie, czy u mnie w przeglądarce? Kilka dni temu było ok.
Root Admin Mieciu Napisano 29 Stycznia 2022 Root Admin Napisano 29 Stycznia 2022 jest coś na rzeczy. U mnie np. soft antywirusowy nie wpuszcza na żadnej przeglądarce. Na innym komputerze z kolei to samo oprogramowanie i firefox i wszystko chodzi. Może to kwestia aktualizacji. Wiem, że coś się miało zmienić u wydawcy certyfikatów i może być tak, że starsze oprogramowanie może mieć z tym problem. Trudno jest mi teraz jednoznacznie powiedzieć o co chodzi. Może coś się musi zaktualizować, odświeżyć. Może trzeba cache przeglądarki wyczyścić. Będę jeszcze sprawdzać, co da się z tym zrobić. Testowałem na FF 96. Tutaj działa. Może też reinstall pomoże. Miałem podobny problem wczoraj na chromie mobilnym z inną stroną.
zekker Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Napisano 29 Stycznia 2022 Wypróbowałem różne wersje (mam kilka testowych portable i na innym komputerze, 52, 45, 97 beta). Na wszystkich ten sam problem. Jedyna różnica w typie błędu: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER Coś się musiało w Mozilli pokiełbasić. Taką informację znalazłem: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/lets-encrypt-is-revoking-lots-of-ssl-certificates-in-two-days/ Oraz: https://community.letsencrypt.org/t/questions-about-renewing-before-tls-alpn-01-revocations/170449 Forum jest na liście wycofanych certyfikatów Pewnie będziecie musieli odnowić certyfikat.
Mod Team bogus Napisano 30 Stycznia 2022 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2022 Niestety problem nie dotyczy tylko Firefoxa. Na mobilnym Chromie dzisiaj pojawia się poniższy komunikat - certyfikat jest nieważny. Po wyłączeniu uchroni w ustawieniach wszystko działa, ale przecież nie o to chodzi 😔
bombka Napisano 30 Stycznia 2022 Napisano 30 Stycznia 2022 U mnie już działa i na Firefoxie i na telefonie.
Mod Team bogus Napisano 30 Stycznia 2022 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2022 Póki co od 15 minut śmiga bez problemów.
Root Admin Mieciu Napisano 30 Stycznia 2022 Root Admin Napisano 30 Stycznia 2022 no juz nic nie restartuje na dziś.
Root Admin Mieciu Napisano 31 Stycznia 2022 Root Admin Napisano 31 Stycznia 2022 Dzięki wszystkim za czujność i pomoc, w szczególności zekker. Temat zamykam, bo wszystko śmiga.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.