Mortyr01 Napisano 28 Stycznia 2022 Napisano 28 Stycznia 2022 Obecnie dojeżdżam do pracy lub po zakupy czy inne sprawunki w kurtce zimowej (dla pieszych). Jest dość przewiewna, ale mimo wszystko łatwo się pocę i zgrzeję, a po przejechaniu 5 km jestem zziajany jak koń po westernie. Do pracy jeżdżę w grubej bluzie ranglanowej (w pracy jest zimno) i plecaku. Zastanawiam się nad kurtką, w której będę mógł też chodzić po ulicy. Generalnie kurtki rowerowe odpadają, bo mam nadwagę i nadal brzuszek, więc wyglądałbym jak baleron. Myślałem nad jakąś kurtką narciarską z dobrą cyrkulacją pary wodnej, w której nie zmarznę i nie obleję się potem ubrany w bawełnianą bluzę i z plecakiem na plecach. Jesienią jeździłem w kurtce sportowej softshell i ewentualnie cienkiej bluzie z kapturem (pod spodem jako dodatek), generalnie było ok i wszystko parowało. Na jakie parametry mam zwrócić uwagę? Jaką oddychalność kurtka powinna mieć? 3000 g/m2/24 h wystarczy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi