Gustav111 Napisano 25 Stycznia 2022 Napisano 25 Stycznia 2022 Witam, kupiłem niedawno scotta voltage (fox 36 2017) ze „strzelajaca sterowka”. Postanowiłem, że zmienię łożyska, bo jedno było pęknięte, ale do tej pory nic to nie dało. Ze sterówką tez jest wszystko ok. Teraz pytanie brzmi: Co jeszcze może być powodem strzelania? (dodam jeszcze ze kupilem stery accent, a lozyska sa kompletnie nowe)
phoe Napisano 25 Stycznia 2022 Napisano 25 Stycznia 2022 Zakładając że to nie są stery, ani mostek, czy połączenie mostek-kierownica to luzy widelca: - rura sterowa - korona (to szybciej) - korona - golenie górne
Dokumosa Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Też stawiam, że to osadzenie sterówki w koronie. Statystycznie częściej występująca przypadłość niż pęknięte łożysko sterów.
malutki Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Ja również stawiam na "luźną" sterówkę. Akurat w Fox-ie nie ma większego problemu z wymianą.
Imar Napisano 26 Stycznia 2022 Napisano 26 Stycznia 2022 Możesz obrócić rower do góry kołami i zalać olejem do łańcucha połączenie korona - sterówka. Jak się chwilowo wyciszą trzaski to odpowiedź znasz. Zalej olej. Zostaw na noc, sprawdź następnego dnia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.