knyklu Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Cześć, brat porzucił u mnie w garażu praktycznie nowego Giant Fastroad SL1 2021 rozmiar L, bo mu się źle jeździ, wrócił do UK i zamówił coś innego (i teraz czeka do sierpnia). Ja natomiast - ze słomianym zapałem - od kilku lat kupuje jakiegoś enduransa. Najpierw czekałem na promocje, teraz czekam na rowery :). Do setna. Pojeździłam trochę tym fastroadem i jest w sumie OK, ale chyba jednak chciałbym baranka zamiast płaskiej. 1. Czy ktoś z doświadczeniem mógłby spojrzeć na jego geometrię i ocenić, czy po zmianie kierownicy będzie to bardzie rower "wyścigowy" czy wygodny endurance (typu Contend AR) - wydaje mi się, że to pierwsze. 2. Ile może kosztować taki "swap" na klamkomanetki 2x11 hydrauliczne + kierownica rozsądna? Sprzedaż i kupno czego innego nie wchodzi w grę - brat zakazał :) Kłaniam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Rama szosowa jest o 11cm krótsza (Wheelbase/Reach: 1031/392 vs 1045/403). Musiałbyś założyć prawie zerowy mostek, żeby kierownica nie uciekła Ci za bardzo do przodu. Cytat na klamkomanetki 2x11 hydrauliczne + kierownica rozsądna Klamkomanetki GRX to koszt ok. 2000PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Zacznijmy od tego, ile masz wzrostu i jaki przekrok? Bo planujesz zmiany, rzuciłeś rozmiarem roweru, a zaraz wyjdzie że i przy prostej kierownicy jest za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Cytat Chyba z tymi 11cm to CI się cos pomyliło to roznica w mm. Racja. Sypę głowę popiołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knyklu Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Mam 188/89. OK, skoro to zły pomysł to zostanie jak jest. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knyklu Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Jeździ się wygodnie bardzo. Kombinowałem ze względu na to, że sporo jeżdżę rekreacyjnie +100km i jednak jakieś zmiany chwytów byłyby mile widziane. No nic, jest co jest, za darmo, więc nie ma co wybrzydzać. Szkoda tylko że brat w zastępstwie do tego Gianta wybrał innego fitnessa (Scott Metrix 10 z 2022). Też mu nie będzie pasował, i pewnie zaproponuje, że zostawi go w Polsce na urlopowe jazdy. Może za 3. razem kupi coś z barankiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
some1 Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Dokup sobie chwyty z rogami w stylu tych Ergona, prostsza opcja niż kombinacje z kierownicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Każde rogi (jest ich sporo typów i kształtów) sporo zmienią, a kosztują niewiele. Przykładowe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 I nawet baranka zrobisz xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.