kris61 Napisano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Jako że to mój pierwszy post, na wstępie chciałbym się serdecznie przywitać! Kilka dni temu stałem się, mam nadzieję, szczęśliwym posiadaczem "Srebrnej Strzały" wymienionej w tytule! W dołączonym wyposażeniu oprócz ładowarki, przejściówki i papierologii znalazłem taki plastikowy "dinks", którego przeznaczenie jest mi całkiem obce. Mam nadzieję że moje prawdopodobnie lamerskie pytanie nie spowoduje fali hejtu i ktoś bardziej obeznany podpowie do czego służy to ustrojstwo, bo chyba nie do demontażu opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Jaki dinks? Pokaż jak to wygląda 😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris61 Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 Właśnie mam problem z zamieszczeniem zdjęcia. Zrobiłem zdjęcia lustrzanką, zmniejszyłem wydawałoby się do odpowiedniej wielkości ale wyszło "aż" 1003 kB i teraz gdy próbuję wstawić zdjęcie zrobione telefonem, wciąż pokazuje mi się komunikat że "1 plik był większy niż 1003,52 kB i został pominięty"! Nie rozumiem o co chodzi, to jakaś kara i mam zakaz dodawania załączników, nawet tych prawidłowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 25 Stycznia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Nie masz żadnej kary. Powinieneś bez problemu dodać załącznik. Jeśli się nie uda to wrzuć zdjęcie na jakąś chmurę i podaj link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris61 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Proszę Cię! Jestem typowy emeryt i chmury mogę co najwyżej pooglądać w czasie wycieczki rowerowej. Zdjęcia jestem w stanie przesłać Tobie mms-em lub na pocztę, ale wiadomo tylko gdy udostępnisz mi adres lub numer na priw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 https://pl.imgbb.com/ Wchodzisz w link powyżej. Wybierasz "Rozpocznij wysyłanie", potem wybierasz zdjęcie i klikasz "Wyślij". Jak się wrzuci, to kopiujesz link Dasz sobie radę jak udało Ci się zarejestrować, zmniejszyć zdjęcie czy zgrać z lustrzanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Czy to przypadkiem nie chodzi o coś takiego? https://zkolemwtle.pl/dystanser-klockow-hamulcowych-tajemniczy-plastik-w-nowym-rowerze/ Edytowane 25 Stycznia 2022 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Uuu, mocny kandydat! Ja bym jeszcze obstawiał ten plastik wkładany w widelec, żeby haki się nie zgniotły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris61 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) Nie, to bardziej przypomina miniaturową łyżkę do opon. https://ibb.co/c3nTSRp https://ibb.co/1Mv9J1L https://ibb.co/bXXv3qb https://ibb.co/c3nTSRp Edytowane 25 Stycznia 2022 przez kris61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 (edytowane) To jest narzędzie do podłączania kabli Di2. Może w elektryku są takie same wtyczki. https://www.cyklomania.pl/shimano-narzedzie-tl-ew02-do-przewodow-di2-ew-sd50,id5280.html Edytowane 25 Stycznia 2022 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Bym się nie spodziewał, że coś takiego dołączają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Też bym nie pomyślał. Pewnie dostają razem z jakimś zestawem, bo wątpię żeby sami kupowali i dorzucali do roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris61 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Wielkie dzięki! Zapewne to ustrojstwo będzie potrzebne w przypadku wyjęcia tylnego koła np. podczas wymiany dętki lub opony. Swoją drogą, rower wygląda na bardzo fajny (na razie tylko wygląda wiosny, jak i ja) ale w instrukcjach na stronie producenta i tych na papierze dołączonych do roweru brak informacji na temat zakupionego modelu i jego wyposażenia. Na przykład opis użytkowania i obsługi baterii dotyczy tylko starszych generacji, a już na temat tej z modelu 2021 cisza! 13 minut temu, skom25 napisał: Też bym nie pomyślał. Pewnie dostają razem z jakimś zestawem, bo wątpię żeby sami kupowali i dorzucali do roweru. Zapewne wchodzi w skład zestawu od Shimano, skoro widnieje na nim logo firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Na przyszłość. Właściwie na każdym elemencie od Shimano masz symbol produktu, na tym także. Wpisujesz w Google i pojawia Ci się dany element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris61 Napisano 25 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Ta wiadomość potwierdza prawdziwość tezy że człowiek uczy się całe życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris61 Napisano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Aby nie rozpoczynać nowego tematu, chcę się podpiąć pod ten "mój" z pytaniem! Do niedawna do większości produktów dołączano kilogramy makulatury w różnych językach a w samej karcie gwarancyjnej oprócz warunków gwarancji na ogół zamieszczano adresy autoryzowanych serwisów. W przypadku Unibike to mała książeczka z lakoniczną instrukcją połączoną z kartą gwarancyjną. W internecie na stronie producenta brak informacji na temat autoryzowanych serwisów a jedynie są wykazani dystrybutorzy rowerów tej firmy. Czy przeglądu gwarancyjnego może dokonać dowolny serwis rowerowy i czy jest ktoś z Wałbrzycha lub okolic, kto może polecić dobry serwis? Serwisowanie roweru w miejscu zakupu nie wchodzi w grę, gdyż nie trzeba być "prymasem" z geografii aby stwierdzić że transport sprzętu na drugi koniec Polski do Białegostoku nie ma najmniejszego sensu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Pisz/ dzwoń do Unibike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi