zetor65 Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Założyłem suport i korbę ht2 Deore, ale gdy mam założone standardowe 2 podkładki z prawej i 1 z lewej to os nie wchodzi całkowicie do końca, brakuje kilku mm w drugim ramieniu żeby złapała całym ramieniem os, usunąłem podkładki i dałem sam suport bez podkładek. Wydaje się że linia łańcucha jest lepsza i korba też siedzi dobrze. Czy tak może zostać czy lepiej dać z podkładkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Szerokość mufy suportu jaką masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Rower to Fuji Nevada 3.0LTD i tam chyba jest 68mm, w poprzednim cube fajnie z korba deore XT współpracowało a tu jak włożę os przy podkładkach to lewe ramię nie wchodzi do końca nie wiem czemu 😏 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Może zmierz, nie będzie niejasności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 A czy można ten suport zakładać bez podkładek czy te podkładki to jakiś mus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Możesz sobie założyć jak ci się podoba ale prawidłowo przy mufie 68mm daje się 2 podkładki od strony napędowej a jedna od drugiej strony a przy mufie 73mn daje się tylko jedna podkładkę od strony napędowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Wiem właśnie ale powiedz mi dlaczego jak zakładam standardowo 2 podkładki z prawej i 1 z lewej to korba tak jakby nie wchodzi do końca i lewe ramię nie łapie całym obwodem wielowypustu, do końca brakuje z 4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zetor65 Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Dałem 1 podkładkę 2,5mm od strony napędu i jedną ta cieniutka 0.3mm od strony lewej. Wydaje się być ok. Linia łańcucha też dobra, os łapie cały wielowypust. Po testach zobaczę jak go się ma w czasie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Wyraźnie Wolek napisał żebyś zmierzył mufę suportu. "tam chyba jest 68mm" Jest 68 mm czy 73 mm? Zastosuj się do zaleceń Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Jak łapie Ci cały wielowpust, to też niedobrze, bo plastikowa śruba nie skasuje Ci luzu. Tam musi być trochę miejsca, analogicznie jak w sterach i Top Cap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Temat nie raz i nie dwa wałkowany. Tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.