gomez1982 Napisano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Witam, w swoim rowerze wymieniłem koła i zostały zamontowane nowe tarcze RT-66. Nie sprawdziłem kompatybilności z moimi zaciskami którymi sa MT-395. I teraz jestem zmuszony wymienić zaciski i pewnie klamki również. Mam okazję kupić zestaw Saint za 700 zł w bardzo dobrym stanie. Za niewiele mniej mam nówki np. Deore. Do tego u siebie w rowerze mam starszy napęd więc klamki nie mogą być od hamulców x100 w nazwie. Myślicie że brać te Sainty czy szukać po internecie osobno zacisków i klamek pasujących do moich tarcz i manetek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 A co Ci nie pasuje w Twoich zaciskach? Spokojnie mogą pracować z tymi tarczami, ewentualnie możesz je lekko podnieść na podkładkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gomez1982 Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Nie pasuje mi to że ściskają podczas hamowania nie tylko bieżnię tarczy ale też i pająka. Druciarstwa typu tam podkładka, tam coś innego nie lubię z racji że jak z samochodem chcę żeby wszystko działało tak jak powinno. A przy okazji chcę poprawić też siłę hamowania bo te hamulce co mam przy mojej masie czasem potrafiły nie wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 To bierz Sainty, będzie żyleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi