Amarider Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Cześć. Mam problem z odpowietrzeniem swoich mt5. Mianowicie wciskając strzykawkę przy zacisku, na górze nie lecą żadne pęcherze powietrza. Dopiero gdy nacisnę klamkę i przepcham olej to leci gromada drobnych pęcherzyków powietrza. Problem w tym iż nie przestają one leciec. Przepychałem olej już z 20 razy. Próbowałem manewrowania klamką, różnych kątów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Widocznie coś nie po kolei robisz. Jak zapinając przewód nie podciągniesz oleju, tylko od razu wtłoczysz, to już na starcie masz powietrze w zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Mogę przy klamce użyć koncowki z plastikowym gwintem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Chodzi ci o nakrętkę, która zaciska baryłkę na przewodzie? Jeśli tak to kup oryginał Magury i nie kombinuj z plastikami bo to się nie uda. Przestrzegaj też, chociaż na oko, momentu z jakim dokręcać poszczególne elementy. Łatwo korpus klamki uszkodzić oraz śrubkę, którą zamykasz układ. Wszystko jest w instrukcji. Jak nie masz to znajdziesz w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarider Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Chodzi mi o końcówkę która podlaczona do wężyka wchodzi w miejsce śruby odpowietrzającej na klamce. Oryginalnie jest specjalna strzykawka od magury którą się tam wciska, jednak wielu narzeka że takie połączenie jest nieszczelne. Z kolei jest tam delikatny plastikowy gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Zwykła strzykawka z apteki 25ml. Wyciągasz z niej tłok, wkręcasz do klamki żeby jakoś się trzymała i tyle, żadnej filozofii. Końcówka z wężykiem potrzebna jest przy zacisku. I to też nie byle jaka, tylko z krótkim gwintem. Dłuższy gwint spowoduje, że za wolno to wykręcisz przy wymianie na śrubkę i uleci za dużo oleju. PS. Do tego wężyka też wystarczy taka sama strzykawka jak do klamki, a zalanie innym, nie oryginalnym olejem, spowoduje utratę gwarancji. (5 lat na wycieki) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi